Co to jest WDS
Myslę ze się z tym pobawię jeśli wszystko jest wporządku to powedruje do mnie servo
Wersja do druku
Co to jest WDS
Myslę ze się z tym pobawię jeśli wszystko jest wporządku to powedruje do mnie servo
Wiring Diagram System - czyli schematy :)Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
Nic nie cieszy tak jak samodzielne dołożenie czegoś do wozu :)
Jak się uda - będziesz zadowolony
Wszystkie schematy są w Bentleyu do E32.
All nie mam tego ,,Bentleyu do E32.,,
Gdzie i co odkręcić by wypuścić płyn z układu wspomagania celem jego wymiany?
nie wiem jak jest u was, ale ja spuszczałem olej najnormalniej w świecie poprzez śrubkę która jest w pompie,(tak samo jak w misce olejowej) Jutro mogę dostarczyć zdjęcia bo akurat wymieniam olej w silniku :)
Super ;)Cytat:
Zamieszczone przez tomi5
Śruba na imbus nr 8, bez podkładki, zamiast niej jest mały o-ring na końcu gwintu, przy łebku.
http://img688.imageshack.us/img688/2885/20100511007.jpg
Pozwolę sobie wejść w temat. Wspominałem kiedyś tam ... w tym temacie że "... moje wspomaganie "wyje" ...." było tak jak już kupiłem auto, więc dzisiaj wlałem UWAGA ? ! ? Zagęszczacza do oleju !!! :shock: Poprzednio wymieniłem olej na nowy ATF II i zrobiło się gorzej ( ceramizer też nie dał rady, bo pompa do wymiany ), więc co mi tam, albo rybki albo akwarium, ZAGĘSZCZASZ wlany i............... kręci się jednym palcem "Kiere" ale.........dalej wyje ! 8/ No, ale jest jeden Plus - mam przynajmniej wspomaganie ;D
Pompę i tak muszę kupić, ale czy już teraz ?? :]
Witm, odswieze temat by nie zakladac nowego.
Otoz powiedzcie mi jakie u mnie moze byc wspomaganie (rok auta 94),czy servotronic montowany byl od poczatku produkcji?
Pytam poniewaz przymierzam sie do zmiany plynu ze wzgledu na to ze na wolnych obrotch kierownica czsem ciezko chodzi wystarczy dodac deliktnie gazu i kiera chodzi super. A drugi powod to ze tego plynu jest malo w zbiorniczku i nie wiem co zalac ,nie chce mieszac roznych plynow. Jak poznac jakie mam wspomaganie i jaki plyn jest dobry?
Sorry,teraz sie zorientowalem ze napisalem to w temacie o e32, moja to oczywiscie e38