Cytat:
Zamieszczone przez DanielNoV
Z tego co się orientuję to jakość paliwa regulują przepisy europejskie, tak że w całej Europie jakość paliwa powinna być taka sama.
Ale od przepisów do stanu faktycznego jest baaaaardzo daleka droga. Coś w tym musi być, skoro ile razy jadę do skandynawii (obojętne czy jest to Finlandia, Norwegia czy Szwecja), to jakim autem bym nie pojechał, zawsze pali mniej niż na polskim paliwie. Pomimo że tankuję u nas tylko na stacjach BP, Shell, Statoil, a wynalazki typu Bliska czy Lotos omijam szerokim łukiem. Nie ma co się łudzić, nawet na markowych stacjach paliwo jest gorsze niż na zachodzie. Natomiast na niemarkowych jest apokalipsa :] I o ile benzyniak przemieli gorsze paliwo i jakoś tam pojedzie; spali więcej i będzie wyraźnie mniej żwawy, ale zawsze do przodu, to klekot w końcu powie że jego wtryski tego syfu więcej przelewać nie będą.
To była taka mała dygresja, natomiast co do tych A8, to ta druga ze zdjęć wygląda mi jakoś korzystniej. pierwsza ma wyraźnie zmęczony fikołek kierowcy. I co do A8, to jak szukałem swojej E38 to przeszło mi to przez głowę, nawet napomknąłem coś o tym na forum i wszyscy mi odradzali ze wzgledu na 2-3 krotnie wyższe koszty części. Ile w tym prawdy- nie wiem, bo kupiłem E38 :) Z tym że nie bardzo widzę sens zmieniania E38 na A8 D2. Jeśli już to na D3, które jest porównywalne z E65 (tzn z BMW nic nie może się równać, ale wiecie o co chodzi :) ) Ja bym wolał dozbierać 15-20 tyś i kupić jakieś fajne E66