-
Witam mam problem bo dzisiaj zapalila mi sie kontrolka cisnienia oleju i teraz nie wiem bo wczoraj mylem silnik myjka czy moze od tego w grudniu wymienilem olej i ktos mi poleci 5 w50 olej taki zalalem moze jest za zadki albo od mycia silnika bo juz sam niewiem gdzie jest ten czujnik od cisnienia oleju
-
To nie wina oleju ten olej jest bardziej lepki niz standardowe... pewnie czujnik zalałeś
-
Dokladnie bo dzisiaj zmienilem spowrotem na 10w40 taki byl lany caly czas i to samo sprawdzilismy na wolnych obrotach ma 1,8 bar takze dobrze czyli czujnik do wymiany ale olej juz niestety wylany pierw mialem sprawdzic cisnienie a pozniej wymieniac olej ale czlowiek uczy sie na bledach.
-
Do tych silników lepszy jest 5w40
-
Zalałeś czunik - miałm to samo po myciu silnika. Kilka dni pochodził , podsuszył się i jest ok. Czujnik ciśnienia jest w obudowie filtra na dole - odkręć , przedmuchaj, wyczyśc i zobacz czy pomogło.
-
zamowilem drugi z allegro niewiem czy to dobry stary wykrecalem juz bo spradzalem cisnienie tak jak pisalem tylko teraz niepamietam bo nowy ma wtyczke i tylko jeden wtyk a nie wiem jak stary mial
-
Panowie skoś dorwać ten zawór spod filtra oleju bo możliwe że będę musiał go wymienić, pompa olejowa wymieniona a ciśnienie dalej niskie !
Problem którego nie było rozwiązany, oczywiście dwa prawie nowe manometry można wsadzić w śmietnik, dopiero profesjonalnym pokazało takie jakie jest i powinno być czyli 1.3 bara !