Wychodzi na to że te wszystkie zniżki to tak naprawdę wirtualna sprawa.
Wersja do druku
co znaczy wirtualna?
od 12 lat zadnego wypadku
ale zmieniam auta co jakis czas, jest rotacja, wiec nie wiem jak oni to licza
np ostatnie auto mam od 2 lat, zmienialem co jakis czas, ale pierwsze auto od 10sciu to samo
moze licza tylko to 2 auto ktore mam 2 lata? w tych serwisach automatycznych?
a moze tak jest przy rejestracji nowego auta ze to nie ma znaczenia nie kumam tego?
w papierach mam zawsze napisane ze 60% czasem nawet 70% (niektore ubezpieczalnie sobie tak wpisuja)
moze to kwestia duzego miasta, bo mam zarejestrowane auta w duzym miescie
I większa aglomeracja tym na pewno większe składki bo ubezpieczyciel ponosi większe ryzyko że jakaś szkoda może się wydarzyć po prostu większe prawdopodobieństwo w mieście które ma 150tys mieszkańców niż w takim jak np.moje 40 tysięcznym.
Zmiana aut raczej nie ma wiele do rzeczy miałem ponad 70.
ale wychodzi na to ze roznica jest gigantyczna jesli chodzi o miejsce zarejestrowania
najwieksze polskie miasta, 1500, pocim dolny 550
obecnie mam najtaniej w benefi24, wlasnie sprawdzilem max znizki 750zl za merca cl600
Miasto ma znaczenie ale też inne czynniki i ie wiem jakie, ja ubezpieczyciela zmieniam co roku bo zawsze mam najtaniej jako nowy klient w nowej firmie. A potem zawsze za rok jako już nie nowy klient mam ok 200zł drożej.
Co dziwne w jednym roku firma która dla mojego samochodu miała najdrożej w następy okazała się najtańszą firmą, i odwrotnie.
I tak np miałem wartę, potem generali, liberty w 2015 i teraz w 2016 znów liberty bo generali miało najdrożej. Za rok zapewne znów zmienię bo gdzie indziej będę miał taniej dla nowego klienta.
Bartos gdzie zawsze szukasz, w rankomat?
ja znalazlem rankomat najtainej jak sie da 750zl bo mi 1000 zaproponowali w starej firmie
Nie, sprawdzałem w necie m.in. w rankomacie i tam ceny z kosmosu.
Idę do firmy ubezpieczeniowej, która ma w ofercie paru ubezpieczycieli, i tam miła pani sprawdza mi wszystkie możliwości. Zwykle mam ceny ok 200-300zł niższe niż wg kalkulatorów z neta.
Tak jak pisałem wyżej. Na ten rok liberty przesłał mi formularz zapłaty kontynuacji ubezpieczenia z ceną 50zł wyższą niż u Pni z ubezpieczeń dla mojej polisy.
Ja place 1140 za 740 4.4 97 z zniszka 10% dla osoby ponizej 25roku z asistans. Moja przyszla zona robi w multiagencji i jak cos moze pomoc :)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
ok, wychodzi na to ze musze zmienic swojego agenta i nie korzystac z netu tylko szukac jakiejs multiagencji
wtedy bedzie taniej