To średnie spalanie dość duże, ale rozumiem, że wyłącznie w mieście. U mnie jest tak między 13, a 14, ale jeżdżę głównie w trasy, jeżeli w ogóle jeżdżę :)
Wersja do druku
To średnie spalanie dość duże, ale rozumiem, że wyłącznie w mieście. U mnie jest tak między 13, a 14, ale jeżdżę głównie w trasy, jeżeli w ogóle jeżdżę :)
mario, ja mam podobne spalanie. Też zdecydowana większość przelotów to miasto, chociaż w godzinach poza korkami.
Auto piękne, jak zwykle zresztą:)
Pogoda coraz lepsza, więc powoli można rozpocząć sezon i kolejne "zabawy" z autem :-)
W zeszłym tygodniu w 7er została uszczelniona przekładnia kierownicza, która zaczęła podciekać oraz wymieniono filtry paliwa i filtr kabinowy. Na przyszły tydzień zaplanowane jest zakucie jednego przewodu hydraulicznego wspomagania, który również mocno się poci oraz wymiana sprężyn gazowych tylnej klapy.
Jednocześnie w okresie zimowym dokupiłem kilka kolejnych pierdółek, których brakowało:
- etui ze skóry na dokumenty,
- etui na 1l oleju,
- nowa gaśnica wraz z metalowym uchwytem pod fotel kierowcy,
- klips do zamknięcia pokrywy bezpieczników,
- osłonka "+ BAT" pod pokrywą silnika,
- klucz do dekielków felg.
Dzięki Qba za pomoc w zakupie kilku z wymienionych rzeczy! :-)
Pozostało jeszcze zapolowanie na białą latarkę do schowka w dobrym stanie oraz słuchawkę telefonu Motorola (ciężka sprawa :-/)
Dodatkowo przez zimę powiększyłem kolekcję kosmetyków do 7er, które przydadzą się już za chwilę przy przygotowaniu wizualnym samochodu do sezonu. Ilość starczy chyba na dwa kolejne ;-)
http://images63.fotosik.pl/706/eb00bec70f0b92a3.jpg
http://images65.fotosik.pl/707/d0c2fec8c8b51b53.jpg
Cieszę się, że mogłem pomóc cokolwiek, polecam się na przyszłość.
Ten egzemplarz jest wart wszelkich nakładów i kibicuję Mariuszowi w doprowadzaniu perełki do porządku.
O w morde Mario naliczyłem 17 butelek czegoś do pielęgnacji...chyba w marcu musimy o tym porozmawiać ;-)
Spoko :-) Jak opowiem Ci co to jest i co to robi, to sam kilka kupisz ;-)
A gdzie robiles uszczelnienie przekladni kierowniczej i co wchodzilo w jej zakres?