wytlumacZcie mi czemu 2 są "ladniutkie" a 2 "brzydkie"? tzn czemu nie wszystkie wyglądają podobnie? nie kumam
One sa juz umyte dlatego jest roznica kolego :))
Panowie sprawa wyglada naprawde dobrze :) Wszystko rozebralem, zawory wszystkie szczelne procz ewenemetu na zdjeciu :) Co do fotki one sa po prostu wyczyszczone wstepnie i z tad ta roznica :P JEsli chodzi o zawor to fakt nagar od oleju byl konkretny bo odma robilas swoje i walila olej do kolektora. Zawory sie grzaly caly czas no i jeden nie wytrzyma. Gdzie polecial kawalek tego nie wiem ale wydaje mi sie ze do wylotu :D NIkasil ok nic tam nie ma a tak wogole nikasil to twardy material :)) Tuleje to w ogarze mozna robic :D Hmm uszcelniacze zaworowe do wymiany przy okazji no i zakup nowego zaworku :) Sprawdzalem szczelnosc innych i fajnie wszystko gra :) JEsli chodzi o kompresie to 12 barkow na zimnym silniku sprawdzalem wiec nie wydaje mi sie ze zle bedzie na cieplym. Cisnienie sprawdzalem tylko zeby zobaczyc czy wogole jakiekolwiek jest no i nie bylo. Silnik bede uszczelnial nowymi uszczelkami bo tamte zrobily sie plastikowe :D Odmwa walila olej ktory ten wydostawal sie na zewnatrz gdzie tylkko mogl :P Spalanie mialem ok tj 16 - 18l w miescie w trasie to z 13 -14 przy lekkiej nodze. Wydaje mi sie ze ok. Ubywal mi olej ale tak jak pisze sprawa odmy. Autko czuje ze odzyska ducha choc i tak jej nie brakowalo mocy :) Zrobie jakies fotki z czysczenia czy cos :P przed i po :D