A to mnie zdziwilas Casi - nie wiedzialem ze masz w swojej 750tce LPG :)
Dobrze mowisz - najwazniejsze jest doswiadczenie czlowieka ktory to zakladal.
Mozna wiedziec ile cie to wynioslo ?
Wersja do druku
A to mnie zdziwilas Casi - nie wiedzialem ze masz w swojej 750tce LPG :)
Dobrze mowisz - najwazniejsze jest doswiadczenie czlowieka ktory to zakladal.
Mozna wiedziec ile cie to wynioslo ?
aby nie wzbudzic paniki :D moge napisac Ci na PW ;D
CZEKAM niecierpliwie ;)
casi123: mam u siebie wstawione dokladnie te same klocki.. lacznie z reduktorem :)
tylko u mnie zakladal to partacz i dopiero po 7 miesiacach jako tako ona dziala:) chociaz spalanie pozostawia jeszcze duzo do zyczenia;)
maniakowy- no widzisz mamy ten sam sprzecior :D wiec w razie jakich kolwiek problemow wal na GD do mojego gazownika :D nie masz daleko.zreszta mogłys wpasc do Gdanska ;)
Wiku nie przedstawilem sie, ani nie wkleilem zdjec, bo jezdze jeszcze subaryna, a 750il e38 z 2000r z przebiegiem 220k i nowa skrzynia mam dostac niedlugo w spadku, jednak przeraza mnie wlasnie spalanie i dlatego badam najpierw ten temat.
e38 chcialem miec od dawna, jak ja nia jezdze i staram sie to robic w miare ekonomicznie to wychodzi mi srednia 16, a to troche burzy moje "poczucie swobody i wolnosci", od tego gazu uzalezniam czy ja wziac czy nie.
a subaryna jaka jezdzisz ? :)
Bo chyba nie impreza .. skoro przeraza Cie spalanie 16 :>
Ja sam sie dlugo zastanawialem na 750iL
Ale to jeszcze nie czas ;-)
Koledzy. Na gaz to są na pewno kuchenki gazowe i zapalniczki. A z samochodami jest różnie. Jedno auto będzie dobrze znosiło jazdę na gazie w innym będą problemy. W końcu ten co wymślił i skonstruował ten silnik nie przewidywał, że będzie on zasilany gazem. A po drugie po co kupować samochód na utrzymanie którego nie będzie nas stać i trzeba będzie szukać oszczędności.
Znowu wątek o wyższości benzyny/ ON nad LPG? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez joebar
Kolego- temat dotyczy zupełnie czego innego. Sam jestem bardzo ciekawy instalacji LPG w V12 bo to wymaga od gazownika wytężenia wszystkich zmysłów i umięjętności, żeby to chodziło jako tako. Nie chce nazwać tego majstersztykiem, ale zestrojenie dwóch osobnych instalacji na jednym silniku to dość kompleksowy i zaawansowany system.
Już kiedyś był pokazywany na forum: AC Schnitzer GP3.10 ConceptCytat:
Szczególnie polecam fragment: "Pojazd ten zbudowany został na bazie serii 3 coupé. A pod maską tego seledynowego "potwora" znajduje się dziesięciocylindrowa jednostka napędowa z BMW M5". Jak widać LPG może być zamontowany do tak wyrafionowanej konstrukcji jaką jest najnowszy silnik M-Power V10, nie konstruując go specjalnie pod kątem LPG.
Mam nawet blade podejrzenie do tego, gdzie wysposażono ten silnik w instalacje LPG (firma znajduje sie po drugiej stronie ulicy, na przeciwko AcSchnitzera) i jeśli tak rzeczywiście jest, to moge Cie zapewnić, że przy robocie byli ci sami inżynierowie, którzy zajmują sie seryjnymi silnikami w BMW (jednak wątpie w to mocno, bo M-GmbH to nie BMW).
Obecne systemy zasilania LPG są tak samo zaawansowane jak systemy wtrysku benzyny i nie wiem skąd wziął sie mit, że LPG sie do silników nie nadaje. Mnie wystarczy, że tak znany producent jak AcS zamontował gaz do silnika wybitnie sportowego (seryjnego) i sie pod tym podpisał.
A po trzecie: nie widze powodu, dla którego należałoby dawać sie wysysać pazernemu państwu i koncernom paliwowym tylko dlatego, że człowiek od urodzenia odczuwa potrzebe podróżowania ;) . Patriotyzm? Hehehe---> patriotyzm to rodzina i własne podwórko a nie jakieś urzędasy. E38 to fajny samochód, ale to tylko samochód i ma służyć człowiekowi a nie na odwrót. Znam lepsze sposoby na wydawanie biedronek :P , niż filantropia w stosunku do szejków w Kuwejcie.Cytat:
Wątek o LPG w 750i będe dalej śledził z zainteresowaniem, bo jest mega ciekawy.
Pozdro
Owszem Trolu impreza, ale 2.0rs 160konikow, srednie spalanie mam 11-12l i to tez mi sie wcale jakos bardzo nie podoba. A co do gazu i 750, to w BMW TRENDS jest artykul o e38, sa pokazane trzy 750 zagazowane i jedna 740. Z reszta pewnie wlascicele sa w klubie.