pytam czym się różnią bowiem ja się zastanawiam nad e38 740i w manualu najchętniej ale to za około 2-3 lata
Wersja do druku
pytam czym się różnią bowiem ja się zastanawiam nad e38 740i w manualu najchętniej ale to za około 2-3 lata
Tak cewki że szrotu są idealne super sprawa nie ma to jak kupić 7er z v8 a potem części na szrotach kupować cewki same to 900zl 1100 to już że świecami
Czlowieku kup sobie wogule wszystkie nowe czesci jakie sa dostepne a aso! A i tak nie bedzie to eksponat kolekcjonerski i nowy samochod.
Przestan prosze juz pisac bzdury i i dziesty post o cewkach jako lek na wszystko. Chwala Ci za to i czesc ze sobie raz wymieniles je pod blokiem. Samochody bmw a zwlaszcza te starsze to naprawde jedne z trwalszych i niezawodnych aut. Czesto za caly twoj roczny serwis ludzie eksploatuja te auta i 10 lat, cieszac sie wygodnym pojazdem bez uszczerbku na jego zdrowiu a nie topic co miesiac swoja wyplate. Moim zdaniem to zaden powod do dumy ze tyle pchasz w swoje 7er.
Nie strasz uzytkownikow!
Laki, pomyliłeś fora. Nikt tutaj nie przyklaśnie, że założyłeś cewki od M50, które "prawie" (tak, wspominałeś o tym chyba w innym temacie, że one de facto PRAWIE) pasują. Nikt też nie będzie bił głową o ziemię w podzięce, że udało mu się takim drutem zaoszczędzić kilka(set) złotych. Jakość i zużycie materiałów osprzętu w M60 są na pewno jego piętą Achillesową, a ktoś kto chce doprowadzić silnik "do ładu" nie będzie szedł na skróty, bo zazwyczaj skończy się tak jak w górach - utartym szlakiem 2h, na skróty 6h - przełóż to na PLN i wyjdzie na to samo.
Jeśli nie chcesz wierzyć albo nie uważasz, że wykładanie hajsu na nowe cewki (btw, cena podana przez Zdzirę nie pochodzi z ASO) przynosi jakieś skutki - nikt Cię do tego zmuszać nie będzie. Zostań tam gdzie jesteś lub idź na skróty, a my pójdziemy sobie "naszym" utartym szlakiem ;)
Od kilku dobrych lat zyje dzieki samochodom marki bmw i to raczej doslownie a do tego dobrze i pisanie ze wsadzanie worka zl aby bezstresowo jezdzic autem to dla mnie bzdury. Wcale nie trzeba. Bmw to bardzo wdzieczne samochody, wiele czesci osprzetu silnika, naprawde wiele pasuje albo jest takich samych w wiekszosci modeli. Pisze tu o e30,e32,e34,e36,e38,e39,e46 a nawet i czasmi dalej! Cewki w m60 i m50 maja identyczne nr. Moge tu podawac mnustwo przykladow ale nocy by zbraklo. Drut to jest zastosowanie cewek z m60 do np. m43 i odwrotnie a tez sie da i autko jezdzi normalnie.
Nie za duzo, nie za malo ale cos tam wiem. Jest wielu ludzi ktorzy wiedza wiecej niz ja,jest wielu ludzi ktorzy wiedza mniej ale tylko kilku ktorzy zdaja sobie z tego sprawe.
Kwestia podejścia do samochodu. Jeśli służy jako typowy dupowóz to podejście lakiego ma sens. Ale jeśli do auta mamy jakieś plany, sentyment, czy chcemy aby doczekał razem z nami emerytury, oszczędzanie na częściach nie wchodzi w rachubę.
Chytry dwa razy traci ;]
Ja wam wszystkim zycze takiego portwela jak wczesniejszy kolega i aby bylo was stac na wszystkie nowe czesci jakie tylko chcecie. Lecz niestety realia sa inne! A jesli co do auta mamy jakies plany,sentyment,czy chcemy aby doczekal razem z nami emerytury uzywajmy poprostu sprawnych czesci na czas, a wszystko to sie spelni.
Myslacy zyskuje cztery!
wiesz co bez urazy ale pachniesz mi handlarzem na potęgę takie moje krótkie zdanie a z handlarzami nie dyskutuję na takie tematy zazwyczaj bo dziadować możesz sobie u Siebie ale mnie do tego nie namawiaj.
a co do montowania gówienek ze szrotu już sie kiedyś nauczyłem jak coś robisz rób to raz a dobre bo kupisz używkę zjebie się za miesiąc i znowu trzeba kupić jak policzysz potem ile wywalasz po trochu w te używki to wcale tak tanio nie wychodzi wiem co mówie bo niestety ale do swojego pierwszego bmw podchodziłem jak Ty ale ono szybko nauczyło mnie, że to błąd, a że dla Ciebie auta są głównie do pałowania lub handlu i co za tym idzie nie są z Toba na tyle długo by się rozwalić to okej
ja nie chce mieć nowego auta chce mieć zadbane klasyczne 7er którego bryłę uwielbiam, które daje mi fun z jazdy do tego niezawodne i tyle w temacie a de facto cewki z m50 może i pasją do M60 ale tylko prawie :)))
i z takim serwisem potem tak jest pojemność w dowodzie 4,0 chleje jak 5,0 a jeździ jak 3,5 :)))
Wiesz co bez urazy ale pachniesz mi forumowym teoretykiem nawet na dwie potegi takie moje krodkie zdanie a z ludzmi ktorzy czerpia swoja wiedze wylocznie z netu albo ze costam kiedys uslyszeli a z takimi to juz wogule jest tragedia. Ja swoja wiedze czerpie z praktyki.
Co do montowania czesci uzywanych i nowych to w wiekszosci lepszy jest tani orginal niz nowy zamiennik. Wyplata zostaje a samochod jest 100% sprawny. Nikogo nie namawiam na zakup uzywek a tylko wskazuje inna droge i zalety tego rozwiazania. I tak wiekszosc z nas jezdzi na szroty i jest zadowolonych.
Teraz twoj ulubiony temat- cewki m60! Maja identyczne oznaczenia jak m50! Wygladaja tak samo,maja takie same nr. i dzialaja zamiennie.
Tak samochody nie zagrzewaja u mnie zbytnio. Mialo sie to zmienic po sciagnieciu x5 jednak rozczarowalo mnie to auto. Mysle ze z moja e32 to sie zmieni. Dodatkowo kilka lat temu sciagnelismy z bratem dla niego gola bude e30 z prawie zerowym przebiegiem! Nie bylo nic oprucz blachy! Poskladalismy to dokladnie na starych czesciach. Autko smiga bezawaryjnie i tez ma dozywocie.
Z takim mysleniem ze sportowy filtr powietrza i tlumik da ci kupe mocy narazasz sie na takie opinie.
Pozdrawiam
Hmmmm bardzo mi przykro że dbam o swój samochód zacznę kupować używane części i zyskam twój szacunek