Dokladnie o taką mi chodziło
Wersja do druku
Trudno mówić o tej octavia w TDI .... :D
Auta jak maja powyżej 30 lat to zaczynają być wszystkie ciekawe, ale nie zmienia to faktu, że taki Passat nigdy nie będzie wartościowy. Na dziś dzień taki zadbany egzemplarz jest w ogóle bezwartościowy - tzn za dobry stan Passata nikt nie zapłaci więcej niż +30% do ceny rynkowej, bo nie kupują takiego auta kolekcjonerzy.
A tych którzy sądzą, że zabytkowy pasat może być coś warty odsyłam do cen VW Karmann Ghia - niby piękne i unikalne auto, a w dobrym stanie stoją po 20tys - a passat raczej będzie stać niżej. Jak na auta zabytkowe to raczej niski pułap świadczący o marnej wartości kolekcjonerskiej. Dokładnie tak samo jest z Fiatami i Polonezami - może jak już będą mieć po 50lat to zyskają na wartości, ale na dziś dzień cała ich wartość jest czysto sentymentalna.
Żeby auto miało wartość kolekcjonerską musi być spełnione kilka warunków - powinno być unikalne, ale powinno też sobą coś prezentować. E32 to szczyt technicznych możliwości, zwłaszcza z V12 która była wtedy nowością. Tak jak M3 w wersji E30 jest wyżej cenione niż E36, jako pierwsze M3 w historii, pomimo że E36 lepiej jeździ.
Dla mnie passat B1,B2 nie jest może unikatem ale ma swoją wartość np. Taka Santana, albo Derby same w sobie nie są zbytnio ciekawe ale jako że praktycznie już ich nie ma a w stanie dobrym już wogóle ułamek to takie auta mają już nawet wartość jeśli nie w pieniadzach to kolekcjonerską. Albo Taki Peugeot 505 też według mnie zasługuje na uwagę jest ładny niejako jest to już auto klasy wyższej i do tego z napędem na tył.
Sam bym chciał takie 505 mój tata miał takiego 20 lat temu i mówi że napradę dobry samochód to był. Ja mu też powiedziałem że fajny bo miał napęd na tył a on na to naprawdę? nawet nie wiedziałęm :D heh on tak jeździ ostrożnie w zime że nawet nie wie jaki co ma naped.
Kolejna "igla":
http://www.autoleitner.nl/automobiel...-metallic.html
Sebek a co z Twoim e32?? Auto z Twojego linku super kolorek ale skóry mimo że to może indyvidual OKROPNE ....Zmieniał bym zaraz na czarne ideały.
Picowana faktycznie dosyć mocno. A skóry pasujące pod kolor lakieru mnie również się nie podobają, choć sam kolor samochodu nie powiem, interesujący. I drażni mnie zawsze, odstająca tapicerka osłony poduszki pasażera, dużo bardziej wolę tam półeczke przedliftową, można przynajmniej coś tam położyć.
A extino nie ma na odwrót że środki są nie wiem jak nazwać ten kolor a brzegi czarne? Podobna sprawa tyczy się obu E32 ale umiejscowienie kolorów jest odwrotne.
EDIT:
Kolejna zagraniczna igła tym razem przywieziona do PL, niby ładnie wszystko ale jak zobaczyłem że fotele są z pamięcią ale za to jest zegarek i brak drewna przy automacie to jak sie zacząłem śmiać że aż mi brzuch chodził widok zegarka ukąsił mnie niczym kobra :D
http://otomoto.pl/bmw-730-ia-v8-kole...C27478618.html