-
koledzy podzielę się z wami moją smutną historią - tak jak pisałem poprzednio stukający odgłos od strony kierowcy to jednak nie popychacze a po rozebraniu i zdjęciu głowicy okazało się że mam luz na 5 cylindrze :mad:
totalnie się można załamać bo nie dość że koszty kosmiczne to od groma roboty z tym. :Cry:
Już myślałem nad zakupem używanego silnika ale to zawsze kupowanie kota w worku nigdy nie wiadomo na co się trafi i jak długo pochodzi dlatego chcę zrobić remont kompleksowo bo samochód ma mi posłużyć trochę lat.
Zwracam się do was z pytaniem - bo chcę dać głowicę do zrobienia kupić nowy tłok itd. czy ktoś może w w przybliżeniu napisać jaki jest koszt kompletu uszczelek na cały silnik oraz jaki jest koszt sławnych uszczelniaczy zaworowych oraz rurki - u mnie to akurat nie zawodziło ale jak już robić to raz a porządnie bo nie chciałbym aby po kilku tyś okazało się że puściła rurka lub uszczelniacze nie trzymają.
Czy ktoś z was robił taki remont jak ja i ma jakieś porady co do tego.
-
O k.... . Zastanow sie jednak nad silnikiem . Koszt samych uszczelek i czesci to ponad 10 tys zl . A gdzie robocizna , a silnik spokojnie znajdziesz w dobrym stanie .
-
Możesz opisać jaki to luz i na czym on jest ?? dziwna sprawa .Pierścienie szlak trafił ? bo raczej nie tłok ,czy ten luz to mierzyłeś czymś ?.Warto by zastanowić się co go spowodowało wydaje mi się że coś musi być nie tak ? brak smarowania ? .Czy na tym cylindrze miałeś niskie ciśnienie?. Ja osobiście bym nie kombinował tylko drugi motor, dobra negocjacja ceny i wio.
-
Kolego powiem ci niebawem jakie koszta. Jestem na etapie kupna wszystkich uszczelek, uszczelniaczy, do tego wszystkie popychacze odmy itd itp.. Mam dos duze znajomości jeśli chodzi o części wiec jak na razie nie ma tragedii. Czekam tylko za wieściami czy bede musiał kupic głowice, czy da sie pospawać,lub czy jest z nia ok. NIe wiem ile nowe tłoki, ale to chyba bedzie dosc duzy wydatek. Niebawem bede pisac na profilu co wymieniłem i co zrobili, oraz ceny części firmy. !0 tys chyba troche za duzo, moim zdaniem. Trzeba mocno szukac cos sie moze zjadzie taniej, a motor za 10 tys juz kupisz bez problemu .
-
znam gościa co robił remont tej jednostki i po 6 miechach wyrzucił silnik nawet u fachowca który to jemu odradzał, nie wiem jak u ciebie ale zdecydował się na napylanie cylindrów gdzieś w poznaniu i niestety to już nie są wstanie zrobić jak w fabryce.
-
Cylindry w BMw nie są pokryte nikasilem.
-
-
KUR... juz mnie wykańcza moja e65.. Mam na 99% to samo co kolega jarobmw, masakra jakas .. Panowie szukam nowego sinika jakies rady ? znacie kogs co ma moze takie silniki ? Auto stoi i nie wiem co mam robic
-
Możesz trafić w najgorszym wypadku na silnik który będzie miał wszystkie bolączki n62. Koszt motoru to około 5-6 tys + ewentualne naprawy typu uszczelniacze i robi się 10k... Jak kupowałem swoją to nie było tak nagłośnione o uszczelniaczach , rurce itd itd jak teraz bym szukał auta to już bym się nie zdecydował ;)
-
to co ? nie robic tylko sprzedac ;(Kurcze naprwde lubie to auto jezdzi mi sie super , ale co robic dalej nie wiem