problem w tym ze do e32 v12 z tego co szukalem tylko H&R robi sprężyny z homologacją do nivo,większość posiadaczy aut z nivo zakłada sprężyny obiżające na sam przód,sam tak myślałem,ale wole mieć taką samą charakterystykę pracy przodu i tylu auta
Wersja do druku
problem w tym ze do e32 v12 z tego co szukalem tylko H&R robi sprężyny z homologacją do nivo,większość posiadaczy aut z nivo zakłada sprężyny obiżające na sam przód,sam tak myślałem,ale wole mieć taką samą charakterystykę pracy przodu i tylu auta
Nawet zdrowe orginalne(czyt.bez gazu) m30 ciężko by miało z m50b25,testów oczywiście nie robiłem,opieram się głównie na danych technicznych e34 z tymi silnikami.Ja natomiast mile bym widział u siebie mocno podrasowane m30 przez firmę M czyli legendarny 24 zaworowy S38b36 ;)Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
M30B30 ma 260NM moment obrotowy z katalizatorem, bez katalizatora 270NM
M50B25 ma 240NM
różnica jest niewielka jednak stawiam ze naprawde zdrowe M30 by objechało M50B25 w budzie E32. Mówimy tu o naprawde godnym M30 nie zadnym trupie. Chociaz pojedynek mógłby być ciekawy... :)
oczywiscie to jest moje zdanie. pozdrawiam
właśnie to miałem na myśli ;)Cytat:
Zamieszczone przez zIeLoNy3000
pamiętajmy że M50B25 siedzi w longu, co w starciu z M30B30 w którkiej miałoby spore znaczenie :D
pojedynek byłby naprawde ciekawy!
a jeszcze ciekawsze byłoby starcie 725iL (M50) z 730iL (M30) niestety 730iL R6 nikt nigdy nie widział 8/
Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Przecież vanos jak byk tam stoi !!
Wg mnie przy tych samych parametrch budy m50b25 na vanosie by pogoniło m30b30 :D :x :x
Moim zdaniem swap ciekawy ...
Co wy tak z tym longiem bo cały czas się staram nadążyć ? To jakiś kult longa czy jak ? Jak trup ale long to trzeba ratować ? A jak nie long to w krzaki ?
Wiele widziałem ale m50 w e32 to już zarty , Ludzie chwalicie coś co nie powinno mieć miejsca!!!
Wyglada super !!! zwlaszcza jak przod wywalony w kosmos a tyl siedzi , po prostu wspaniale , oby wiecej takich wynalazków i przestane sie interesowac marka bmw - Sorry ale tu pasuje powiedzenie - POLAK POTRAFI
Zeby to jeszcze bylo jakies nowsze 3.0 R6 lub V8 wtedy jakos moze by sie to trzymalo kupy ale 2,5 !!! zarty i to na maxa
Najgorsze jest to ze nikt kolegi nie uswiadomo tylko kazdy pier... glupoty ze super , fajnie , extra L I T O S C I
Widze ze polowa kolegow nie rozumie jednej rzeczy ze takie 7 to wstyd dla marki i seri 7 to RAZ
po Drugie to nie wazny jest tak moment i moc jak przelozenie dyfra !!! bo jesli nawet w takim 7 bylby silnik duzo slabszy niz m30b30 to mozna to wyrownac albo i poprawic zmieniajac dyfer z duzo wyzszym przelozeniem niz np 3,15 czy 3,45
Nie zmienia faktu to zadnego ze m50 wyglada w 7 jak gow.. w trawie
chcac poprawic osiagi wystarczy do zwyklego m30b30 wsadzic skrzynia alpiny badz jakas z silnika m10 lub chodzby nawet zmienic dyfer na taki z duzo wyzszym przelozeniem.
moze wtedy demonem predkosci to auto by nie bylo ale startu mogla by sie powstydzic nie jedna V8
Dwie sprawy do kolegi @kokolino: Otóż po pierwsze przedstaw się w odpowiednim dziale, a na przyszłość pamiętaj aby edytować poprzedni post, jeśli kolejny ma być Twój.
kurcze bez obrazy ale co to za wielka różnica czy te M50 ma vanos czy nie w osiągach zdrowe M50B25 w E-32 pojedzie tak samo jak zdrowe M30B30 i vanos g..no zmienia jeździłęm E-34 525i z vanosem i bez i różnica żadna to w końcu zabójcze 5Nm różnicy bardziej liczy się stan silnika jak ten vanos zaraz zacznie się, że vanos przenosi moment niżej do 4200RPM ale M30 ma go od 4000RPM więc nie wiem o czym ta gadka :)
Widzę,że kolegę Kokolino nieźle poniosło ;D .Chyba masz uraz do tych silników :) Mogę tylko napisać,że bmw popełniło bląd nie wprowadzając m50b25 do e32 w 1990 roku,ale każdy uczy się na błędach i już kilka lat później w e38 zamontowany był motor m52b28,który nie wygląda jak g.... w trawie. :D