A gdzie kupić szybę ? Przepraszam że takie podstawowe pytania zadaje, ale przerosła mnie ta szyba... Gdzie pytam to nigdzie nie ma tych szyb...
Wersja do druku
A gdzie kupić szybę ? Przepraszam że takie podstawowe pytania zadaje, ale przerosła mnie ta szyba... Gdzie pytam to nigdzie nie ma tych szyb...
Każdy w miarę normalny warsztat od szyb ma możliwość załatwić taka szybę i zamontować wg instrukcji wg TIS. Oczywiście szyba musi być właściwa bo sa dwa rodzaje.
A która to właściwa a która to niewłaściwa ? Masz może nr części tych podkładek które są potrzebne do montażu ?
Miałem namyśli ,że są dwa typy szyb, a róznia się odległością czujnika deszczu od kraju szyby.
Rozumiem, patrząc na tą instrukcję myślę, że każdy kto wkleja szyby stwierdzi że jest na tyle mądry, że będą mieli gdzieś tą instrukcję, zrobią po swojemu, a ja po wydaniu kasy dalej będę miał szumy.
Teraz na 100% nie dali tych podkładek, wkleili jak chcieli i nie potrafili usunąć szumu wiatru. Szkoda mi było samochodu z tym ich wklejaniem na nowo i temat odpusciłem, a mogłem drążyć ile wlezie i kontaktować się z PZU, że ich podwykonawca nie potrafi naprawić szyby jak powinien
Podłączę się z pytaniem. Chcę wymienić u siebie szybę, mimo, że wszystko z nią OK. Po prostu oryginalnie była podgrzewana, ale poprzedni właściciel wymienił na zwykłą. Czy warto szukać oryginalnej z anglika ? Czy są jakieś różnice ? Dodatkowo, nie mogę sobie poradzić z czujnikiem deszczu. Inpa pokazuje bodaj "no adaption"
Panowie możecie mi wysłać instrukcję TIS odnośnie wymiany szyby przedniej? Konan264@interia.pl. Bardzo mi zależy na tym
Gdzie w Gdańsku albo Warszawie znajdę zakład, który porządnie, wg instrukcji wklei mi nową szybę? A może warto do securita do Łodzi jechać, zakładając, że tam zrobią to zgodnie z instrukcją?
Szyba zwykła, piklington, była już wymianiana i szumy faktycznie dokuczliwe są. Niestety kamień ją rozwalił, pęknięcie rośnie, więc muszę ją wymienić.
Nie mam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale...
Od 50km/h szumi mi jakoś wiatr mocno, i będę niedługo wymieniał szybę, w Warszawie. Maxglass.pl w Warszawie na Prymasa Tysiąclecia 46a chyba jest przedstawicielem zarówno Pilkingtona, jak i tych od Securita. Ja ich wypróbuję niedługo... Choć nic więcej o nich nie wiem.