kolego nie kombinuj już wlej płyn ,poodpowietrzaj i obserwuj temperature w czasie jazdy jeśli termostat sie ni otworzy to w ciągu kilku minut będzie pełny zegar nie lej wody bo nie dojdziesz końca ładu
Wersja do druku
kolego nie kombinuj już wlej płyn ,poodpowietrzaj i obserwuj temperature w czasie jazdy jeśli termostat sie ni otworzy to w ciągu kilku minut będzie pełny zegar nie lej wody bo nie dojdziesz końca ładu
A nie powinno być tak że przy tych 108-109 stopniach wąż za termostatem nie powinien być tak samo gorący jak ten idący do chłodnicy ? Wydaje mi się, że nie otwiera a jest ciepły bo mała stróżka leci przez dziurkę z kulką, która jest przy termostacie. Przydał by się ktoś z takim samym silnikiem, wszystkie węże, są twarda, na tyle że trzeba użyć nieco siły żeby je nieco ugnieść rozumiem 2 bary ale może więcej?
kolego zrozum że woda przy 109 wrze i wtedy zakłuca sie obieg wlej płyn i odpowietrz układ termostat jeśli jest uszkodzony to w 90% pozostaje w poz. otwartej
A jak leży wskazówka na wskaźniku...jesli stoi prosto i nie odchyla sie w prawo to jest OK...
a co jeżeli wskazówka będzie skakała od środka w lewą stronę??Ja miałem taki przypadek w e46 i okazało się że też padł termostat!!I pytanie czy jeżeli termostat padł i wskazówka schodzi na lewo,a nie na prawo,czy wtedy może przegrzać silnik??To różnie bywa gdy jest padnięty termo!!
tak jak pisałem wcześniej w większości przypadków uszkodzony termostat nie domyka sie a silnik sie nie dogrzewa
tak,tak wiem tylko powiedz jeżeli wskazówka będzie mu wchodziła n (-) a w rzeczywistości temperatura bedzie ponad 100stopni to co wtedy??jest taka możliwość zeby tak się właśnie działo??
temperatura pracy tego silnika jak sie nie myle to ok.105 stopni
tak wiem,ale chodzi mi o to jeżeli temp.pokazuje na (-)a w rzeczywistości temp.jest o wiele,wiele większa!!Może tak być??
Temperatura robocza pracy silnika m62 to 108stopni.U mnie w upały kiedy dochodzi do 109stopni termostat sie otwiera i spada na 100-104 stopnie.Tyle w temacie.