Witam! Gdzie można założyć L7 ?
Jaki to koszt teraz jest ?Pytam bo nie wiem czy warto , mam teraz hi fi professional/
Wersja do druku
Witam! Gdzie można założyć L7 ?
Jaki to koszt teraz jest ?Pytam bo nie wiem czy warto , mam teraz hi fi professional/
Nie mam pojęcia, gdzie można założyć. Ja też szukałem kogoś, kto mi założy, ale wszyscy, którzy się tym zajmują proponowali mi po prostu rozbudowanie audio na nieoryginalnych częściach. W końcu szwagier powiedział, że bez problemu ogarniemy sami temat. Kupiłem wszystkie potrzebne części i założyliśmy. Nie ma dużo roboty i rozbierania.
mi też proponowano zmiane na inne! 7000k !Mysle ze samemu wyszłoby taniej!
Ile trzeba wymienić głośników?Czy wszystkie?Czy trzeba ciągnąć nową instalacje?
Jak to wygląda jesli moge spytac?
Pozdr>
Faktycznie z tą ceną, to przegięcie. Mnie firma BASSER zaproponowała za 6000k.
Głośniki musisz wymienić wszystkie, bo te standardowe, to zwykły charczący papier.
Ja kupiłem komplet 13 szt. głośników (600zł) + wzmacniacz (900zł) + całą instalację (600zł)
Razem 2100zł, więc tragedii nie ma.
Gdybyś się uparł, to możesz nie kupować instalacji, tylko wykorzystać swoją, bo parametry przewodów są takie same we wszystkich wersjach audio. No i oczywiście dołożyć brakujące kable + światłowód + wtyczki. Zależy, jaką masz instalację u siebie, tzn. ile masz głośników. Ja jednak optowałbym za instalką z L7. Wyjmujesz z niej, co Ci jest potrzebne i wpinasz w swoją.
Gdybyś się zdecydował, to powiem Ci co i jak po kolei zrobić.
Dzieki jak zkompletuje graty to napewno sie odezwe!
A gdzie kupowałes głosniki?
Na allegro widziałem niby komplet ale 11szt. Skąd 13? Mają jakieś zostać stare?
Fajnie by było gdybyś mógł to opisać i wstawić na forum.
Możliwe ze ze starych zostają subwoofery.
A po drugie prosiłbym bardzo o przyłożenie się przy pisaniu postów.
Nie używasz dużych liter, gubisz je i robisz błędy. Nikt nie będzie tego za ciebie poprawiał.
Wydawało mi się, że w którymś z tematów (niekoniecznie o L7) dokładnie to opisałem, ale oczywiście postaram się napisać poradnik, jak i co zrobić.
Skompletuję tylko załączniki i znajdę trochę czasu ... niebawem ...
Zrobione. Zapraszam:
http://7er.pl/showthread.php/27121-LOGIC-7-doposażenie
Wymieniasz wszystkie. Przede wszystkim subwoofery. Są najważniejsze i to one robią całą robotę w L7.
Głośników jest 13 i ani jednego mniej:
- centralny na podszybiu - 1 szt
- przednie drzwi ("gwizdek" + głośnik x 2) - 4szt
- subwoofery pod siedzeniami - 2szt
- tylne drzwi (1 głośnik na drzwi) - 2szt
- tylka półka ("gwizedk" + głośnik x 2) - 4szt
pzdr
Witam
Kupiłam ostatnio E65 2002 735i, niestety okazało się że nie ma żadnego wzmacniacza w bagażniku za nawigacją, zrobione jest obejście. Radio przerywa, po włączeniu CD od razu przełącza się na radio. Czy zamiast wzmacniacza Logic7 mogę dołożyć jakiś inny wzmacniacz ? W menu nie można w ogóle sterować dźwiękiem logic 7, dzwięk jest mega płytki.
A powinien być Logic7 w ogóle w Twoim aucie? Po VIN co wychodzi?