Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
Ale wiesz wogole w koncu co to za instalacja ? Czy jest to MIX roznotematyczny ?
Jakiej firmy jest sterownik ? Czy pobiera dane z komputera wtrysku benzyny - czy moze byl mapowany ?
Szczerze mowiac dziwie sie tobie - ze dales sie namowic na jakis wynalazek - jak na dzien dzisiejszy najrozsadniejszym wyborem jest Stag 300 - poniewaz jest skonstruowany na tej samej zasadzie co Prins VSI - lub Prins VSI ktory jest "lekko" drozszy.
Ciekaw jestem ile V8 i V12 tak na prawde zalozyl ten warsztat (na sekwencji).
Zycze ci szczerze aby ten zestaw nie sprawil problemow w twoim aucie. Ja nacialem sie juz raz we Wroclawiu na parciarzy - i wlasnie nie jestem pewien czy nie bylo to na Grabiszynskiej - po dwoch dniach montazu - kazalem im wyrzucic ten smietnik spod maski - pokryc koszta noclegu i mojego czasu - i zalozylem (wtedy do e32 v8 M60) Prinsa VSI.
Miedzy wszystkimi instalacjami IV generacji (wtrysk sekwencyjny) sa bardzo duze roznice, a silnik V8 z e38 jest wymagajaca jednostka.
Z tego powodu wtrysk gazu - i czasowe zapotrzebowanie silnika na paliwo - musi byc - jak najblizej dobrane (symulowane) do pracy silnika na benzynie.
Otrzymanie takich parametrow jest mozliwe tylko wtedy jezeli - przy wtrysku gazu - sa brane pod uwage - dane komputera wtrysku benzyny - podczas calego cyklu pracy silnika - we wszystkich zakresach.
Jezeli te zapotrzebowanie nie zostanie w niektorych przedzialach obciazenia silnika odpowiednio - pokryte - zaczna sie problemy.
Dlatego wlasnie - wszystkie instalacje ktore sa mapowane do twojego auta - znaczy - ilosc wtrysku gazu - na stale zaprogramowana do danego przedzialu obciazenia silnika - mozesz wyrzucic do smietnika. Takie mapy nie maja nic do czynienia z prawdziwy zapotrzebowaniem silnika. A wlasciwe zapotrzebowanie - jest obliczane jedynie przez komputer samochodu.
Tak jak mowilem - z tego co sie orientuje - jedynymi instalacjami ktore wspolpracuja - ciagle - z komputerem wtrysku benzyny jest Prins VSI, Stag 300 - i chyba jeszcze BRC Sequent 24 (lecz tutaj nie jestem pewny). Wspolpraca ta polega na przejmowaniu sygnalu komputera wtrysku benzyny - ktory wychodzi do wtryskow benzyny (ktore sa odlaczone) i przejmowane przez komputer wtrysku gazu - ktory po lekkiej (wczesniejszej) korekcie - podaje sygnal do wtryskow benzyny.
Osobiscie polecilbym dla Staga 300 warsztat z Lubania - poniewaz goscie montuja te instalacje dwa dni w tygodniu w Niemczech - a tam instalacje musza przejsc przez odbior techniczny TÜV - i spelniac wszystkie normy emisji spalin.
Zeby spelnic te warunki - i zapewnic klientowi bezawaryjna jazde - montowane sa nie bez powodu - TYLKO - Stag 300 do aut z norma spalin do Euro2 i Prins VSI do aut z norma spalin do Euro4.
No ale wybor nalezy do klienta .....
Zycze ci dlugiej bezawaryjnej jazdy i pozdrawiam - Sebek.