a u ciebie tak jest?
Wersja do druku
a u ciebie tak jest?
u mnie nie ja mam padniety rezystor :)
I mam do wymiany , ale narazie odpuscilem temat klimy juz narazie nie bede urzywac ..
Mój chodzi tak : włączam klimę to załącza się co jakieś 10-15s na ok 10s (dokładnie nie liczyłem) jak już auto nabierze temperatury to kręci cały czas a jak mu się zrobi naprawdę ciepło to rusza jeszcze szybciej np jak stoję w korku . Czyli wychodzi że mam cztery stopnie pracy tego wentylatora ??????
tak z tymi wentylatorami tak było ze jedne mają styki 3 pinowe a inne 4 pinowe
to wiem, ale czy komus wlacza sie yen pierwszy bieg, tyle o tym pisza ale patrzylem u kazdego i nikt tak niema, u kazdego na wlaczonej klimie wentylator aLbo sie wlacza albo nie, nikt niemial ze jak wlacza klime to mu sie odrazu powoli kreci a pozniej przyspiesza, aha i gdzie znajduje sie ten rezustro i czy on jest tylko od tego 1 biegu???? czy ogolnie od wl/wyl sie wentylatora bo juz zglupialem, kazdy mowi inaczej
na zlocie byla jedna 7ka w ktorej dzialal wiatrak jak powinien :D
Ja mam wentylator z cterema pinami. Zmienilem jakis czas temu te rezystory ( na nowe z ASO) - i przez pierwsze dwa dni - chodzily wszystkie biegi - to znaczy - ze pierwszy chodzil juz po wlaczeniu klimatyzacji caly czas. Niestety po dwoch dniach siadlo wszystko :razz:
no wlasnie a gdzie ten rezystor siedzi?
były 2 -- moja i wojtka !!Cytat:
na zlocie byla jedna 7ka w ktorej dzialal wiatrak jak powinien
wentylator w E38 ma:
od 3.1994 do 8.1995 - 3 piny: masa i 2 biegi
od 9.1995 do 8.1998 - 4 piny: masa i 3 biegi
od 9.1998 silnik M51 - 4 piny: masa i 3 biegi
od 9.1998 pozostałe silniki - 3 piny: masa, zasilanie i sterowanie cyfrowe z DME/DDE
number 7Cytat:
no wlasnie a gdzie ten rezystor siedzi?
http://bmwfans.info/original/E38/Lim...4/ill-64_0647/
u mnie jest on na plastikowej ściance wentylatora ale po lifcie nie widzę zeby w ETK można było kupić zestaw naprawczy
tyle ze w moim wentylatorze i w tym orginalnym i tym co kupilem jest tylko ten jeden "duperel" a tu np sa 2 (ten 1 zaznaczony jest w mojej)