to jest wtyczka z lusterka, do tego mam ori druga cześć z uciętymi kablami, natomiast w samochodzie mam wtyczkę 3 PINową. jak mówił Tuczi 3 pinowa bo nie mam alarmu fabrycznego, a faktycznie są potrzebne 3 przewody bo to lusterko śmigało.
Wersja do druku
to jest wtyczka z lusterka, do tego mam ori druga cześć z uciętymi kablami, natomiast w samochodzie mam wtyczkę 3 PINową. jak mówił Tuczi 3 pinowa bo nie mam alarmu fabrycznego, a faktycznie są potrzebne 3 przewody bo to lusterko śmigało.
Marcin ale tu masz opis i potrzebne są ci 3 kable ucinasz końcówkę tej 3 pinowej i podłanczasz odpowiednio przewody do schematu z linka i wszystko chodzi bo PaweŁ M i ja zrobiliśmy to samo I WSZYSTKO GRA
brązowy z paskiem pomarańczowym -
czerwony z paskiem zielonym +
szary z czarnym wsteczny - sygnał wstecznego
wiem ;) podłączone, później zobaczę czy działa.Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
i coś nie chce działać ;(
Nie działa :-( coś musiałem źle podłączyć bo wyladowuje akumulator. Dziś przed wyjazdem odłączyłem lusterko, ale okazało się że padło także elektryka szyb, pewnie przepaliło bezpiecznik, ale niestety nie wiem gdzie się znajduje.
no to lipa rzeczywiście, u mnie i Jarka wszystko śmiga także ten schemat podłączenia jest ok a jeśli chodzi o bezpieczniki to popatrz tu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...158&highlight=
rodzinabmw,
wtyczka 3 pinowa / wtyczka 10 pinowa
czerwony z paskiem + / po lifcie pin 3
brązowy z paskiem sygnał wstecznego / po lifcie pin1
szary z paskiem - masa / po lifcie pin 10
i dalej kicha!!!! podłączyłem na dwa sposoby:Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
tak jak wyżej i tak jak w poprzednim poście było że szary z paskiem to wsteczny, brązowy z paskiem to masa.
samochód uruchomiony, światła włączone, zakryty czujnik od strony szyby, światło skierowane na czujnik w lustrze i też kicha.
Sprawdź napięcie w kostce wiązki auta. Jeśli jest tzn, że lusterko jest popsute, jeśli nie ma no to już wiesz, że coś nie tak z wiązką.
Pozdro.
jakiś bezpiecznik odpowiada za prąd w tej wiązce?Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
Obawiam się, że takiego nie znajdziesz.