Zamieszczone przez jasko1969
Cześć Michał 5000! Ja co prawda jeżdżę 740 diesel dopiero od maja 2007 r. i jedyne co mi nawaliło to rozrusznik... skończyły się szczotki i trzeba było włożyć nowe. Sprawa wtrysków, turbin to raczej kwestia rozsądnej eksploatacji - zwłaszcza turbin!
Druga sprawa to koszty. Pablo napisał, że alternatywą jest lpg i słusznie. Tylko, że ja wziąłem pod uwagę fakt iż napęd można kupić obecnie poniżej 3 zł. co przy maksymalnym, powtarzam maksymalnym spalaniu 12l/100km. daje koszty porównyalne a nawet niższe niż eksploatacja 4,4 z lpg - średnio 18l. razy 2,3 zł. Odpada Ci przy dieslu koszt instalacji... Tylko na koniec pozostaje kwestia tego co kto lubi - V8 benzyna i gwizd wkręcającego się na 6-7 tys. obrotów, czy "klekot" V 8 ropniaka i wskazówka maksymalnie na 4 tys. obr. Ja osobiście jestem wielkim zwolennikiem zagazowanej V-8 ale do diesla już przywykłem, tym bardziej, że ten motor ma naprawdę potencjał i kiedy trzeba pokazuje na co go stać. Jeszcze na drodze w porównaniu z innymi autami wstydu mi nie przyniósł...oby! Pozdrawiam!