Dobrze wyszło.
Wersja do druku
Dobrze wyszło.
Z tego co wiem,u mnie już siedzi miedź powlekana jakiś czarnym twardym tworzywem(będę wiedział coś więcej jak odbiorę samochod).Wydaje mi się że spokojnie juz przeżyją auto:-) wczoraj nie wyrobił się z wymianą bo hamulcowe tez miał wymienić tak dla świętego spokoju.
Jutro niby ma być gotowa do odbioru
Czyli kupowana na metry i doginana we własnym zakresie?
Zgadza się :-)
Jakbyś mógł podrzucić ile metrów i jakiej średnicy tego ustrojstwa potrzeba żeby wymienić w całym aucie to dam Ci już spokój, a i zostanie ślad na przyszłość dla innych ;)
Jutro będę wszystko wiedział :-)
A więc tak... rurki miedzianej poszło ok 10m bez paru cm. Rolka 10m 0.8 to koszt ok 100zl w IC. Do tego filtr paliwa. Oprócz tego robił mi lewarek zmiany biegów bo latał na boki. Podłączył fotochrom i co najważniejsze odpalona klimatyzacja !:heh:
Kupiłem nowa chłodnice do klimy ( oringi ale to groszeowe sprawy).
Łączny koszt to 1080zl. W tym...Nowa chlodnica,wymiana oringow,nabicie klimy,naprawa lewarka,wymiana zbiornika paliwa,wyniana przewodów ham i paliwowych. Ciężko mi określić ile policzył za wymianę przewodów ale wydaje mi się ze 1080zl za wszystko to bardzo mało gdzie same materiały ok 500zl
Dzięki Ci dobry człowieku ;)
Czasami się zastanawiam sam, czy warto się brudzić i denerwować, jak można dać to komus za pare złotych do roboty.
Tylko trzeba mieć kogoś zaufanego.
Bo jak mam zapłacić i potem poprawiać, to ja dziękuję, wolę się sam pomęczyć :D
Generalnie od E32 mam mechanika tylko jednego. Z innymi autami czasem gdzieś tam pojadę. Na wymianę tego umawiałem się ze znajomym chyba z pół roku ale warto było czekać bo sam jest w trakcie realizacji projektu e30 wiec wie,co w trawie piszczy.
Jak ktoś ,tego klimatu nie czuje to dobrze tego nie zrobi
Btw...Łukasz ciekawi mnie czy się uporałeś z tym latającym lewarkiem...Stoi wreszcie jak należy ?:smug:
Jak tak, to chętnie się dowiem co trzeba tam wymienić, bo u mnie wciąż lata...:RpS_glare: