Oj zdecydowanie tak, ja moją trzymam tylko w garażu. W zeszłym roku nawet go specjalnie ociepliłem, niezłe zboczenie nie :)Cytat:
Zamieszczone przez kolonkos
Wersja do druku
Oj zdecydowanie tak, ja moją trzymam tylko w garażu. W zeszłym roku nawet go specjalnie ociepliłem, niezłe zboczenie nie :)Cytat:
posłalem ci tak samo jak ZODIAKOWI i on je dostał może zły mail podałeśCytat:
Mi się buduje drugi:P tylko że z kanałem:)
Hmm nie mam pośłij jeszcze raz
poszło 2 raz na tego mailaCytat:
Dostałem :)
No teraz tylko się ładnie przypatrzeć.
Witam, Was :)
Tutaj raczej tego nie powinienem pisać, ale zdecydowałem się na BMW ale serii 6:)
Mój znajomy będzie sprzedawał, ponieważ leasing mu się kończy. To ja zdecydowałem się na jego BMW:D
Co do silnika jest to 5.0 benzynka:D Poezja:) Jak już nabędę mój nowy nabytek wrzucę fotki.
Pozdrawiam
Jak kupisz to koniecznie musisz mnie odwiedzic i powozic :D
Nie ma problemu:)
seria 6 jest fajna tyle że jak dla mnie zupełnie niefunkcjonalna
auto typowo szpanerskie - dla mnie za małe ale pojezdzić z lansem można
zycze zadowolenia ze śmigiełka
6 jest zdecydowanie ok,
właściwości jezdne naprawdę na wysokim poziomie, więc i zadowolenie będzie:)
Niezly rzut, cenowo to 2x lub wiecej drozej niz planowany wydatek.Cytat:
Niemniej wybor ciekawy (jesli to prawda...).
czemu 2x drożej. Ona jest z 2004 roku z września
Z tego co wiem, 5.0 motor (jak rozumiem, chodzi o 650i) wszedl w rodku 2005 lub 2006 (raczej w 2005, jak w E65), a ceny tych modeli to okolice 150k pln z tego co zerkalem jakis czas temu (tez mi sie 6tka podoba).Cytat:
Jesli to rocznik 2004, to rozumiem, ze chodzi po prostu o 645i? 4.4 benzyna, tak jak w 745i.
To taka mniejsza 7ka, dla mnie nawet ok, bo i tak tylna kanapa jest mi zbędna właściwie... Lans taki sam jak w E65 ;)Cytat:
Zamieszczone przez ADASIO
Zdecydowanie lepszy. Coupe to coupe, a nie dretwy sedan ;)Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
lans większy ale cenowo niestety dla mnie nieosiągalny bo za e65/66 z 2003 roku trzeba liczyc kolo 65-75 a za 6er kolo 120 więc dla mnie rachunek ekonomiczny przeważył nad lansem dochodzi do tego komfort ja w longu w 5 osób nad morze zajade bez problemu a w 6 no cóż - przód jeszcze ok ale tył - współczujeCytat:
Aldik napisał/a:
ADASIO napisał/a:
seria 6 jest fajna tyle że jak dla mnie zupełnie niefunkcjonalna
auto typowo szpanerskie - dla mnie za małe ale pojezdzić z lansem można
zycze zadowolenia ze śmigiełka
To taka mniejsza 7ka, dla mnie nawet ok, bo i tak tylna kanapa jest mi zbędna właściwie... Lans taki sam jak w E65
Zdecydowanie lepszy. Coupe to coupe, a nie dretwy sedan
Ona jest z września 2004 raku, jest 5 litrowy motor !!!! Ma taką datę i taki silik.
Emblemat tez 650i.
Coś koło 380km.
http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_E63Cytat:
Tak jak E65, 650i coupe i kabriolet: 2005 luty (start produkcji).
Tak wiec albo kolega zmienil emblemat lub wsadzil tam inny motor, albo cos Ci sie pomylilo z data, albo ogolnie to jakas sciema. Ja nie wnikam, bo to mnie nie bardzo interesuje, tylko zwraca uwage na fakty :)
Tak sobie przejrzałem te 6tki i chyba rzeczywiście wole jednak 7 - to 7er to 7er ;)Cytat:
A co do wożenia 6 osób ehh mi wystarczy ze pasażer siedzi i juz sie nerwuje czy czegoś nie nakopie itp :D
to ci powiem że u mnie najczęsciej kolanem pasażer wciska kieszeń od zmieniarki płyt tej w desce no i zabawa fotelami pasazerki doprowadza mnie do ...... 8/Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
Z tą zmieniarką to ktoś miał głupi pomysł szczerze mówiąc, sam jechałem wczoraj na miejscu pasażera i ogólnie jakoś średnio wygodnie...Cytat:
Czas odświeżyć temat... zaczynam się powoli zastanawiać nad kupnem albo 7er albo MB SL. Jeśli chodzi o 7er to raczej póję w ślad 4d. Jakby miała nastąpić ta zmiana to myślę że wczesna wiosna :)
no to życze Ci szybkiego zakupu 7 :D
jak potrzebujesz pomocy - wiesz że możesz liczyć stary
No pewnie jak coś znajdę napewno się zwrócę do Was i do Ciebie ADASIO :) Ale ja narazie założyłem sobie że będę szukał czegoś w moim pobliżu, nie po całej polsce ponieważ aż tak mnie z autem nie pali... Po takim czasie po którym używam mojej A8, to wiem co chciałbym mieć w moim kolejnym samochodziku.
Może tak co mi brakuje w Mojej obecnej.... napewno podgrzewanej kierownicy, przyda się to na 100 procent w zimę, konkretnie w nocy po jakiej kolwiek imprezie ponieważ auto jest masakrycznie zimno, fajnie by było gdybym miał wentylowane fotele, chciałbym mieć tą przyemność doświadczenia tego wynalazku, domykanie drzwi, składanie lusterek przy zamykaniu autka, i wyczytałem że 7er ma taką fnkcje jak odpalanie/ otwieranie autka bez kluczyka... ciekaw jestem jak to dziala, akurat ta opcja nie jest nie zbędna.
A z takich opcji to chciałbym aby miało szyberdach, fajna sprawa lepiej się prezentuje, skrętne światła( doświetlanie zakrętów). koniecznie podgrzewane siedzenia z pamięcią, aktywny tempomat, automatyczne tylne roletki, 19 calowe albo większe felgi, nie wiem jak one się nazywają te felgi( tak jakby tych rzeberek było bardzo dużo, są one cienkie, raz takie widziałem), fajnie jakby kanapy tylne były rozkładane i wystarczy podgrzewane, hmm fajnie long tylko w dieslu chyba nie ma 740d... co do skóry to super jak czarna albo biała, i moje marzenie czarna podsufitka. Podoba mi sie jeszcze deska roździelcza obszyta skórą ale to chyba tylko 760 ale zawsze idzie to dołożyć... wiadomo ta klima z dwoma pokrętłami, logic7. No myślę że wystarczy, aha kolor...hmm wiśniowy, ciemna zieleń, taki szary a czarny może być ale oklepany kolor jak na bmw
Hahah Kolonkos wie po co mu kanapa rozkładana :p
jak bedziesz miał coś na oku to daj znać obmacamy - a longa polecam zdecydowanie - zreszta mojego oglądałeś to sam wiesz!
wiem wiem, long jest super. Sam mam teraz tylko inną markę. Jest mało tych longów.... a co do 740d to chyba nie było w wersji przedłużanej?
Tak chodziło mi o siedzenia przesówane:)
Adasio jak się trafimy chciałbym mieć przyjemność przejechać się Twoją :) bo w sumie 745 nie prowadziłem, a tylko 730d i 760.
Oczywiście ja udostępniam moją...
No nie ma problemu :D
zrobimy jazdy próbne
To super :)
Tylko moja ma teraz jeden mankament... muszę wymienić dwie siatki wydechowe bo jedna przepuszcze powietrze a przy jednej robocie warto i drugą wymienić. Tylko czasu nie ma na taki zabieg...
To ja już się doczekać się nie mogę tych Naszych jazd próbnych...hehe.
Jednak ciągnie mnie do bmw a szczególnie 7, ale powiem szczerze że nie żałuje, że kupiłem A8 bo to też super auto jest. Chce teraz po prostu zobaczyć czy 7 jest lepsze czy też nie. Sam będę miał najlepszy obraz tego.... czy bardziej kłaniać się Audi czy Bmw
Chętnie przeczytam jakieś krótkie porównanie D3 z E65 od osoby z forum, która miała oba auta na własny użytek :) Audi zawsze mnie ciekawiło chociaż E65 bardziej trafiło w moje gusta podczas wyboru auta tej klasy. Znam kilka osób, które gadają, że D3 ładniejsze, ja twierdze, że oba auta są ciekawe, są inne i trafiają w inne gusta :) Wcześniej w tej klasie miałem zaszczyt użytkować MB W220 przedliftowy, który moim zdaniem przy E65 wysiada, wiem, że to trochę starsza konstrukcja, ale prawdopodobnie tyczyłoby się to także odświeżonego W220.
Na ocenę czym lepiej mi się prusza to będzie trzeba jeszcze trochę poczekać, bo zanim znajdę 7er która mi odpowiada minie zapewne czasu trochę. a druga sprawa jest taka,że przy pierwszym wejściu też niewiele się wyczuje. Czyli po zakupie jakieś 2 miesiące będzie trzeba poczekać. Ale napewno podzielę się wrażeniami z jazdy. Można śmiało test zrobić... może będzie bardziej miarodajny jak w AS :D bo na centymetry i punkty ocena auta jest głupawa trochę... Jest już teraz kilka kwestii które przemawiają o audi a8 jak dla mnie.
- zdecydowani lepszy napęd bo na 4 klapki ma
- większy jest bagażnik - ostatnio z ADASIO mieliśmy porównanie
- BMW ma więcej miejsca na nogi z tyłu jeśli codzi o LONGA
- wydaje mi się że sterowanie fotelemi jest bardziej przyjazne i intuiyjne w A8 - to moja ocena jest
- miałem trochę okazje i driva siębawić, powiem szczerze że przez te pierwsze 5 minut w 7er nie wiedziałem co sie dzieje w a8 odrazu wszystko jasne,
- fotele bardziej wygodne w 7
- zaleta w a8 solar dach, laduje aku non stop, webasto i wszystko zasilane jest z niego
- nie wiem jak w 7 ale a8 w lato clodzikomore silnika czy jakos tak
- w 7 nie podoba mi sie to z tylu aby siedzenia grzac albo cos trzeba ten podlokietnik na dol opuścić a w a8 jest to normalne na tej tylnej konsoli
chyba tyle
Już w E38 bagażnik jest zarówno chłodzony jak i ogrzewany. Nie są to temperatury zbliżone do tych co we wnętrzu auta ale swoje zadane spełniają, zimą jest przyjemna temperatura a latem gorących napojów także nie wyciągniesz z kufra. Są tam jeszcze (podobno) jakieś wynalazki jak klatka kogoś tam sprawiająca, że mróz nie zapuka do środka pod warunkiem, że na dworze nie jest -20*C :D podobno nie ma w nim też zasięgu GSM itd. ale to wszystko zasłyszane nie mam poparcia dowodami oprócz tego, że przy -10*C woda mi nie zamarzła przez noc gdy auto stało pod chmurką.