Przetłumaczy ktoś zawartość na polski w szczególności co oznaczy każdy test i jak go wykonać ;)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Wersja do druku
Przetłumaczy ktoś zawartość na polski w szczególności co oznaczy każdy test i jak go wykonać ;)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Przekop forum, bo to już było.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Mam 740 M62 1999 I jest komfortowe odpalanie.
ok pozniej znalazlem :)
Nie wiem czy wiecie ale dzisiaj odkryłem pewien fajny patent :P
Wiecie za pewnie jaka fajna jest ta automatycznie otwierana klapa bagażnika. Cykasz guzik i sama sie otwiera. Ale co zrobić gdy leje jak z cebra a trzeba sie dostać do bagażnika. Wystarczy podczas otwierania sie klapy jeszcze raz nacisnąć guzik na pilocie od otwierania kufra. Klapa na chwilkę sie zatrzyma w miejscu a potem łagodnie opada. Tym sposobem można sobie zrobić małą szparę żeby wyjąć parasol, nie zamaczając przy tym wnętrza bagażnika :D
P.S. chciałem zaproponować żeby w dziale triki odznaczać "trik" innym kolorem żeby jak sie szuka był od razu widoczny ;)
No to Ci powiem że takie bawienie się z klapą wcale nie jest dobre. Ona opada jak zatrzymasz ją poniżej jakiegoś kąta otwarcia bo siłownik hydrauliczny nie ma siły jej utrzymać. Jak już ją tak zatrzymujesz to wciśnij ponownie guzik (obojętnie który np na klapie) żeby została zamknięta przez siłownik i pompe a nie własnym ciężarem. Zauważ że jak ona tak opada to nie pracuje hydraulika a powinna. Przy normalnym zamykaniu hudraulika pracuje do samego końca zamknięcia klapy. Chodzi o to żeby było cały czas odpowiednie ciśnienie w siłowniku. A takie samowolne opadanie klapy nadwyręża układ.
A to mnie zmartwiłeś :( Głupio że np klapa sie nie zamyka po ponownym wciśnięciu guzika na pilocie tylko musi sie otworzyć do końca i wtedy butonem na klapie :/
No niestety, ale taki sposób jak opisałeś to najprostsza droga do spieprzenia hydrauliki
Jak masz poliftowe auto ( a masz :D ) to jak przytrzymasz guzik od klapy na pilocie to Ci się zamknie. Tylko musisz cały czas trzymać wciśnięty guzik do końca zamykania klapy ;) Jeśli masz pod tym przyciskiem zaprogramowaną funkcę panik alarmu to nie ździw się jak Ci zaczenie wyć auto ;DCytat:
Zamieszczone przez Supermen
No właśnie. To jest największa głupota jaką zrobiło BMW. Otwierasz krótkim naciśnięciem, ale żeby zamknąć to trzeba trzymac do końca. Strasznie irytujące. Tym bardziej że już kilka razy tak miałem, że schodzę do auta a tu bagażnik otwarty :/ Tak samo ten przycisk w środku. Dla czego nie można nim zamknąć kufra? Wkurza mnie jak komuś otwieram ze środka a ten ktoś mi ciągnie w dół za klapę bo nie wie że wystarczy nacisnąć guzik. A tak, to bym sobie sam ze środka tym sterował.
:D No prosze czyli jednak coś jest. Jak tylko znajdę chwilkę to pójdę sprawdzić czy ten patent z trzymaniem cały czas działa. A co jeżeli puszcze guzik na pilocie w trakcje zamykania?
No znam ten ból jak ktoś "staroświecko" próbuje klapę zamknąć. Może sie coś rozwalić od takich praktyk? Jak nie idzie tego patentu z trzymaniem zastosować do tego guzika w środku to trochę lipa. Może da sie to jakoś przerobić żeby ten guzik też zamykał klapę
Byłem w aucie i sprawdziłem. Jesli chcesz zamknąć klapę z pilota to:
1. Jeśli klapa opuści sie niewiele i puścisz przycisk na pilocie, to cofnie sie o kilka cm i zostanie w takiej pozycji
2. Jeśli klapa przekroczy jakiś tam kąt zamknięcia a Ty puścisz przycisk, to również cofnie sie o kilka cm, po czym opadnie i bagażnik sie zamknie.
Tak czy siak i jeden i drugi sposób to naprostsza droga do zepsucia mechanizmu. W końcu jest tam jakieś hudrauliczne ustrojstwo które tym zawiaduje i pompuje albo odsysa płyn, więc jeśli klapa będzie się zamykała tylko pod własnym ciężarem to płyn zostanie wtłoczony do tego ustrojstwa (pewnie jest na to jakiś zbiorniczek), przy czym ono samo w sobie nie będzie pracowało, tudzież może pracowac bez smarowania. Nie wiem czy mam rację, bo nie widziałem tego mechanizmu na żywo a znawcą tematu nie jestem, no ale tak na chłopski rozum staram się to rozpracować. Dawno temu było coś na ten temat na forum i ktoś mądry powiedział, że nie ma co kombinować, tylko normalnie otwierać i zamykać klapę do końca tak jak się to powinno odbywać, w przeciwnym razie przy długoterminowym stosowaniu innych dziwnych praktyk mechanizm zdechnie. A używka na alledrogo kosztuje coś kole 1000zł albo i lepiej.
A przycisk w aucie na pewno da się przerobić, ale tu już muszą się wypowiedzieć nasze mądre głowy od elektryko-elektroniki :)
No i może nie róbmy off topic, jak chcesz dalej dyskutować na temat klapy to załóż temat w dziale E38a władza niech przeniesie tam nasze posty :)
A ja mam pytanko co do zwykłej klapy z dociąganiem, czy jeżeli mi ciemniak zamyka klape jak w starym passacie (tj. wali nią tak jakby zamek był mechaniczny/manualny) to czy może coś w ten sposób uszkodzić?? Zawsze się na to wściekam bo wydaje mi się że tam pod koniec coś stawia duży opór wiec łatwo coś uje*ać... :roll: Jak to w ogóle działa, czy to jest elektromagnes?
A kolejną rzeczą którą musimy tu wspólnie rozkminić jest automatyczne włączanie świateł mijania po odpaleniu silnika czy zapłonu nie wiem dokładnie jak to działa ale wiem że jest fabrycznie zaimplementowane w 7er, tylko trzeba jakoś aktywować. Jeździmy na światłach cały rok więc w sumie każdemu przyda się taki bajer ;)
Klapa się dociąga za pomocą takiego bolca który po otwarciu klapy widać jakby to powiedzieć w części nad zderzakiem. Ten bolec obraca w taki sposób że jak zamek klapy się o niego złapie to on przesuwa się na dół i w ten sposób klapa zostaje dociągnięta. Nie mogłem tego jakoś ubrać w słowa ale mam nadzieje że jest dość jasno :D Wiadomo że waląc klapą z całej siły jak w starym poldonie żeby zamek zaskoczył można coś uwalić. Pewnie to kwestia czasu :)
P.S. Nie jest to raczej trik e38 więc jeśli będą jeszcze jakieś niejasności odnośnie klapy to wypadałoby je w osobnym temacie wyjasnić np w temacie który powstał do klapy hydraulicznej ;)
Mój brat zostawił swoją w warsztacie jak mu coś mieli zrobić.... przyjeżdżamy ją odebrać i coś chcieliśmy wrzucić do bagażnika, otwiera pilotem i nic... no to otworzył kluczykiem i się okazało, że otwieranie ani guzikiem na pilocie ani w beemce nie działa, nie działa też dociąganie. Zostawił ją i naprawili co popsuli :D a już o koszty jakie ponieśli nie pytałem :)Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Do tego wszystkiego dorzuciłbym otwieranie szyb i dachu jak i na odwrót. Dla czego do diabła chwilowe przytrzymanie nie wystarczy?!?! Jak już ruszą to samo powinno lecieć do końca a tak jak taki trep człowiek stoi i trzyma ten chol... przycisk aż palec boli ;/Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Na prawdę nie wyżarli się technicy BMW. Było by coś pięknego gdyby ktoś zrobił do tego wszystkiego jakiś ładny upgrade
PS. Mnie też szlak trafia jak ktoś ciągnie mi klapę :/ siłuje się ale nie czai że coś jest nie tak grrr
Koledzy dzięki za odpowiedzi co do klapy ale szczerze mówiąc bardzo zależało mi na poruszeniu wątku automatycznych świateł mijania którego nikt jeszcze nie omawiał, a to już jest "trick" :P
Ktoś wie jak to włączyć? Wystarczy lapek czy trzeba majstra z ASO....? itp...
Jeśli chodzi Ci o automatyczne włączanie świateł mijania (czujnik zmierzchu) to w e38 nie było takiej opcji.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Z tym się nie zgodzę. Tu decydują względy bezpieczeństwa. Jeśli robisz to zdalnie, to jest przypuszczenie, że nie stoisz przy samym aucie, a tym samym nie masz pełnej kontroli nad tym, co się dzieje przy klapie.Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Pfff.... nie bądźmy śmieszni! Po co komu czujnik zmierzchu jak CAŁY ROK JEST OBOWIĄZEK JAZDY NA ŚWIATŁACH MIJANIA nawet w samo południe lata. (a tak nawiasem to czujnik zmierzchu masz przecież do fotochromowych lusterek/przedniej szyby :roll: wiec napewno da sie to zrobić - tyle ze to zupelnie bez sensu!)Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Czy wy jeździcie mimo nakazu bez świateł??
Niech będzie jasność: jak już pisałem chodzi o automatyczne włączanie świateł mijania po włączeniu zapłonu/odpaleniu silnika tak jak to jest w nowych samochodach (np. Yarisie na którym zdawałem w zeszłym roku egzamin)
Akurat jazda na światłach mijania nie jest obowiązkowa. Jest takie pojęcie jak światła do jazdy dziennej. Poczytaj uważnie bo jest o tym dyskusja na forum. A jak już o tym poczytasz bo będziesz wiedział że czujnik zmierzchu ma w takim przypadku sens bo jadąc na światłach do jazdy dziennej po wjechaniu np do tunelu zapalą Ci się światła mijania :D
Natomiast czujnik na którym działają lusterka fotochromowe to zupełnie co innego więc nie mieszaj.
Opcja o której piszesz jest możliwa do włączenia za pomocą komputera. Sprowadza się to do tego, że pozostawiasz auto z przełącznikiem ustawionym na światła mijania, które gasną wraz z wyłączeniem zapłonu (postojówki też). Co do przydatności czujnika zmierzchowego Damias już napisał, o co chodzi (swoją drogą niewiele mi brakuje do uruchomienia tego w moim aucie). Czujniki foto w lusterku fotochromatycznym służą do sterowania lusterkami fotochromatycznymi i nijak mają się do obsługi świateł (no chyba że ktoś preferuje druciarstwo i sobie nastruga ;D ).Cytat:
Zamieszczone przez RockR
OK, więc kto może to uruchomić? :>
Czy nasze 7 posiadaja cos takiego jak swiatla do jazdy dziennej???? i czym sie to wlasciwie rozni i jaki jest sens uzywania ich?? mniej pradu ciagna? tansza zarowka ?? :P:P
Poszukaj na forum o światła dziennych. Było już wielokrotnie. Powoli triki w E38 przekształcają się w burdel w E38 :razz:Cytat:
Zamieszczone przez RockR
moje auto sobie samo włączyło taką opcje ;D jak tylko ogarne temat i dojde do tego jak to sie stalo to napisze w tym temacie jak zrobic taki trik, poki co jest to sekret mojego auta ;DCytat:
Zamieszczone przez RockR
Na forum nawey znajdziesz fotki auta z dziennymi światlami, chodzi to ze włanczaja sie dlugie światła ale na 50% mocy, oszczędzasz przetwornice i żarniki D2S (ważne po mieście) a że długi eświecą wyżej to też jesteś świetnie widoczny a zarazem nie razisz:)Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Kiedyś wrzuciłem na forum ten film na którym jest pokazane o co chodzi z tymi światłami które sie włączają wraz z włączeniem zapłonu. Był to standard w USA. A u nas na pewno można to jakoś dokodować.
Jak chcesz dalej poruszać temat świateł RockR to załóż oddzielny temat albo poszukaj pasujący i tam pisz. Ja tak zrobiłem jeżeli chodzi o tą klapę :P
Ja kolego takie coś mam. Na początku myślałem, że to jest w standardzie ale na forum starali się mi uświadomić, że poprzedni właściciel musiał mieć albo świra elektryka albo po prostu pojechał do ASO i mu przeprogramowali moduł świateł.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Spróbuj tak:
Włącz światła i zgaś silnik (nie wyłączaj świateł!).
1- Kluczyk w pozycji "zapłon" powinny Ci się świecić światła.
2- Kluczyk w pozycji "2" powinny Ci się świecić postojówki
3- Kluczyk w pozycji "1" lub wyciągnięty ze stacyjki nie powinno Ci się świecić nic
Mi na takiej zasadzie działają światełka :)
PS. Wiktor mi też się to zrobiło samo :) po prostu robiłem reset główny czyli odłączyłem na całą noc akumulator i wsio. Później już mi właśnie w ten sposób działały światła :)
I jescze jeden trik:
zamykanie schowka przed pasażerem na klucz - bez klucza
Pod klamką jest mała (ok 1-1,5 cm) pionowo ustwiona dźwignia - treba ją przesunąć.
Schowek zamknięty.
Otwieranie tylko z klucza.
pozdrawiam
P.S.
Tak - trik jest opisany w instrukcji, ale piszę bo nie wszyscy ją mają.
pzdr.
raski
Może wyróżnijmy jednak te "trkiki" na biało, bo temat jest zaśmiecony (do czego i ja się pzyczyniłem) dyskusją.
To prośba do moderatora ;)
Wczoraj odkryłem kolejny trik i jak sprawdziłem u Wojtka też działa :)
Przy wyjętym całkowicie kluczyku, gdy auto nie jest jeszcze uśpione można wyświetlić godzinę. Bez wkładania kluczyka do stacyjki! W tym celu należy wcisnąć symbol zegara na panelu wyświetlacza radia i BC . Wyświetli się na kilka chwil i gaśnie :)
No to Panie odkrycie ;)Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Tak samo z przebiegiem. W E65 również - naciśnięcie lewego przycisku na zegarach pokaże przebieg
Mam tak samo. W teście nr 1 widzę swój VIN i jest toki sam jak w dowodzie, ale w innych w tym nr 19 mam lock: ON i wpisuje sumę z VINU zatwierdzam prawym przyciskiem i ... wracam do test nr 1 a na 19 mam dalej lock ON. Zresztą na innych też jest lock ON. Co zrobić aby odblokować??Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
A nie masz czasem czerwonej kropki koło przebiegu?Cytat:
Zamieszczone przez Ponar
Nie, nic takiego tam nie ma. Gdyby było to co wtedy?
Wtedy brak możliwości odblokowania zegarów byłby uzasadniony :DCytat:
Zamieszczone przez Ponar
Napisz, czy możesz wejść w test np. 8 (pomiar prędkości).
Wchodziłem z kilkanaście razy na 19 w różnych kombinacjach kluczyka i w końcu coś zaskoczyło i pojawiło się upragnione OFF. Auto już w garażu więc nie mogę sprawdzić w ruchu ale mam nadzieję, że odblokowane.
na nr 8 mogę teraz wejść a wcześniej nie mogłem.\
Dzięki Sylwek za zainteresowanie.
No i fajnie, że zadziałało :D
OFF jest ale TV i tak w czasie jazdy tylko głos. Hmm... Co się dzieje? Czy wogóle można odblokować Mk3 (16:9)?
Halo mowa byla o odblokowaniu dodatkowych testow/funkcji w zegarach... a nie o zdjeciu blokady ogladania w ruchu TV ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ponar
ok, faktycznie. Zmylił mnie pierwszy punkt wątku, czyli odblokowanie TV i dalej "Watch TV / Videotext during driving ".
Nigdzie nie znalazłem jednak odpowiedzi czy da się to zrobić w Mk3.