U nas do kolesia który okleja szyby przyjechali kiedyś ruscy. Kazali okleić wszystkie szyby bez wyjątku bardzo ciemną folią. Domyślacie się że przednią również. Co kraj to .... :D :D :D
Wersja do druku
U nas do kolesia który okleja szyby przyjechali kiedyś ruscy. Kazali okleić wszystkie szyby bez wyjątku bardzo ciemną folią. Domyślacie się że przednią również. Co kraj to .... :D :D :D
Ma to swoje zalety. Nie trzeba używać okularów przeciwsłonecznych :DCytat:
Zamieszczone przez wiku
Właściwie to dlaczego nie karają za jeżdzenie w przeciwsłonecznych okularach?? Toż to na jedno wychodzi czy masz przyciemnione szyby czy okulary na nosie... Indyvidual23 jak się wybierasz na komendę to możesz zapytać inteligentów,ciekawe co na to szanowna władza :/Cytat:
Zamieszczone przez Damias
może na przykład dlatego że okulary możesz zdjąć na noc czy wieczór a folii nie będziesz zdzierał codziennie o 20..
Ale to słabe tłumaczenie bo szyby możesz opuścić. Jak będziesz jechał w okularach po 20 to cie nikt na lawetę nie będzie wciągał,mandatu też nie dostaniesz i nikt nie będzie kazał ci ich zdejmować.Do kumpla kiedyś się przy..bali że w klapkach jechał..Parodia łesternu.
Pozamiatał ;DCytat:
może na przykład dlatego że okulary możesz zdjąć na noc czy wieczór a folii nie będziesz zdzierał codziennie o 20..
Są też przepisy dotyczące okularów. Kiedyś u optyka oglądałem przeciwsłoneczne okulary i był podział na te w których wolno prowadzić i te w których nie wolno.
jak to czytam to poprostu mnie tak nosi, że aż niechcący fotel zepsułem... Co chwila wymyślają jakieś zakazy, utrudnienia - Przyciemnione szyby, cb-radio, fajka podczas kierowania, okulary słoneczne :razz: a nawet się do klapków przypier.... No poprostu nie mam słów. Wcale bym się nie ździwił jak by naprawdę wprowadzili nakaz noszenia odpowiedniego obuwia i bielizny anty-poślizgowej podczas kierowania pojazdem. NO POPROSTU NIE MOGĘ. Ja np. mam wadę wzroku, niewielką ale mam. Niezawsze mam czas założyć soczewki, a jechać autem pod słońce bez przeciwsłonecznych okularów (jak mam zwykłe okulary to ciężko na nie założyć słoneczne) jest poprostu przesrane. Słońce wali po oczach i nic się nie widzi, łatwo spowodować wypadek, niezwuważyć pieszego itd. A przyciemnić przedniej szyby nie można... No poprostu banda XXX robiących sobie z nas jaja rządzi tym krajem...
MOD: Nie używamy wulgaryzmów wobec nikogo, a zwłaszcza wobec władzy ustawodawczej i wykonawczej.
panowie, myslmy w obie strony.Cytat:
Zamieszczone przez positiv
jedziesz w zime, w zamieci i mgle ( o ile sie da jednocześnie ;)), po ciemku, i jeszcze masz przyciemnioną szybe. to czołgu można nie zauważyć, a co dopiero pieszego ;)
owszem, jeśli masz bardzo przyciemnione, to tam jakieś niebespieczeństwa mogą być. Ale jak by boczne można było by przyciemnić do 50 a przednią do 45-40 to było by wmiarę okej. Np, ja mam bardzo wrażliwe oczy, spojrzę w słońce to już jestem cały we łzach i ciężko coś mogę zobaczyć. Kupa moich znajomych ma podobnie. A jechać prawie na oślep to nie jest fajna sprawa
pozatym szyby fotochromowe (ściemniające się na słońcu, rozjaśniające się po ciemku) by zdały dobrze egzamin, a podobno można takie coś zrobić podczas przyciemniania piecowego