Wedługnumery klapy są takie same w mojej i w 750i z 01.2001... Czyli klapy są takie same? Bo już normalnie nie wiem o co chodzi.... Czyżby tylko zawiasy były inne???Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Wersja do druku
Wedługnumery klapy są takie same w mojej i w 750i z 01.2001... Czyli klapy są takie same? Bo już normalnie nie wiem o co chodzi.... Czyżby tylko zawiasy były inne???Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Czyli jak mam auto ze stycznia 1996 to mogę zapomnieć o hydraulicznej klapie bez ponownego lakierowania? :P
Jeśli numery zawiasów w Twoim aucie i w aucie z 2001r są takie same to ok :)
Przy montażu hydrauliki wystarczy jak wymienisz tylko zawias:)
Tak :/Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Są takie same numery klapy...Cytat:
Zamieszczone przez Damias
No to sprawa jasna, zmieniasz sam zawias.
Yes yes yes :hihi:
No to jak bede zmieniał na Imolarot to się rozejrzę za całą hydrauliką ;DCytat:
Zamieszczone przez Damias
z tego co gdzies trafilem to byl opis chyba na bimmer jak to zrobic lacznie z dopasowaniem otworow. troche wiecej roboty ale da sie zrobic.Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Witam
Co do przekaźnika od dodatkowego siłownika od otwierania klapy, to niestety, ale przewód załączający idzie z GM. Z tego co pamiętam, jak u siebie to montowałem to był to biało-czerwony przewód, pin chyba 21 w białej wtyczce od GM. W standardzie nie ma tego przewodu, więc trzeba go włożyć we wtyczkę. Ogólnie przekaźnik od tego siłownika posiada 4 styki - 4 przewody, są to:
+12 V przerywany - do siłownika zasilanie
+12V - do siłownika zasilanie
-12V masa cewki
biało-czerwony z GM - załączanie cewki
Pozdrawiam
Zgadza się tylko pin 22.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Byłem dziś u gościa, wyjołem całą wiązkę od GM do przekaznika włącznie i dalej do nastawnika, problem jest tylko taki że nie znalazł tego nastawnika i chyba będę musiał zamawiać w serwisie, zobaczymy kazał dzwonić za 3-4 dni.
Ale okazało się jeszcze że mam chyba uszkodzony silniczek dociągania klapy, mianowicie na tym bolcu który dociąga klapę na górze powinien być taki talerzyk który ma sporo większą średnicę, u mnie tego nie ma, czy to też może mieć związek że nie zakażdym razem odskakuje klapa?