Szwed dobrze mówi, ale wiadomo. 750 w langu jest niezwykle miłe ;)
Polecam.
740 dobry samochód (740d jest szybsze ale nie za 23k PLN) a i 2.8 polecam. Najgorszy wybór to 3.0i M60 i 2.5 tds.
owocnych poszukiwań
Wersja do druku
Szwed dobrze mówi, ale wiadomo. 750 w langu jest niezwykle miłe ;)
Polecam.
740 dobry samochód (740d jest szybsze ale nie za 23k PLN) a i 2.8 polecam. Najgorszy wybór to 3.0i M60 i 2.5 tds.
owocnych poszukiwań
Ale się ubawiłem :hihi: Nm skończyły się w dieslu :faint: tylko I raz słyszę żeby benzyna miała więcej Nm :evil:Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
Cytat:
Zamieszczone przez chemik666
Kolego... Chcesz dowiedzieć się o wrażenia z jazdy autem z jakimś konkretnym silnikiem - i podjąć decyzję - na podstawie suchych wypowiedzi na Forum?? :roll: Wyszukaj kilka egzemplarzy z interesującymi Cię motorami, przymierz się, zobacz który leży Ci najbardziej... Nikt z nas nie jest Tobą i za Ciebie nie oceni.Cytat:
Zamieszczone przez chemik666
No chyba że bardzo zależy Ci na usłyszeniu jak każdy chwali to co ma lub co chciałby mieć... :hah:
740 4.4L to dość mocne auto - ale nie mitologizujmy ;) Kiedyś (poprzednią 740) dla jaj ścignąłem się z Lexem LS 430 (od 2001 roku) - muszę powiedzieć że wyraźnie mnie odstawił :)Cytat:
Zamieszczone przez martin81
Szwed - wiesz przecież dobrze, że kombinacji wyposażenia jest tyle co egzemplarzy E38... :) Nie można powiedzieć że 728-740 to to samo auto - bo przecież nawet 740 między sobą potrafią różnić się o lata świetlne.Cytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Ok - 750 z reguły jest mocno dopasione. Ale i tu są różnice, a i golasy się zdarzają.
MateuszE38 - tu masz odpowiedź :evil:Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Wiadomo, że 740d jest w 100% porównywalne z 750i a 740 jest wolniejsze, ale 7er to nie sprinter i nie o to chodzi. tylko 740d kosztuje sporo więcej niz wyznaczone 23 K pln
zgadzam sie w stu procentach!!!Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
tak nM się skończyły
MOC = obroty x moment obrotowy tak z grubsza pisząc
niestety silnika diesle jak wszyscy wiemy nie kręcą się jak benzyniaki z powodu zwłoki zapłonu.
Zwłoka zapłonu to czas od momentu wtryśnięcia do momentu samozapłonu.
więc skoro obroty mamy ograniczone to brakuje nM
szybszy silnik to taki co ma więcej koni mechanicznych i lepszy rozkłada mocy (moc średnią)
co do wrażeń z przyspieszania , wrażenia w 740d będą większe z powodu rozkładu momentu , turbiny zaczynają dmuchać moment obrotowy gwałtownie idzie w górę a 740i rozkład momentu jest równomierny stąd nie czuć przyśpieszenia
a co do mojego Szałasu (tak mówię o swoim bmw) to stary 15 letni trup i nie jest wcale najlepszy
Wracając do tematu kolega miał diesla i z tego co sugeruje nie chce diesla (tak zrozumiałem) , on doskonale wie że w dieslu zaczynasz grać melodie i zaczyna brakować skali
za 23 000pln kupi zadbane 728 ;) a 740d którego mu proponujecie na pewno nie .....
Nie Zgodzę Się Dane Techniczne Nawet Same Mówią Co Innego !!Cytat:
Wiadomo, że 740d jest w 100% porównywalne z 750i a 740 jest wolniejsze
Przyspieszenie od 0 do 100
740iA 7 sekund
740dA 8,4 sekundy
750iA 6,6 sekundy
od 0 do 120
740iA 9,4 sekundy
740dA 11,9 sekundy
750iA 9,1 sekundy
Pierwszy Kilometr ze startu za trzymanego
740iA 27,1 sekundy
740dA 29,1 sekundy
750iA 26,7 sekundy
Tak samo się nie zgodzęCytat:
Najgorszy wybór to 3.0i M60 i 2.5 tds.
M60B30 bardzo fajny silnik na pewno lepsze to niż M30b35
2,5 TDS fakt nie zbyt szybki , bardzo trwały i bezawaryjny (pod warunkiem że nie ma zrobione miliarda km)
Nie podzielam.... ;)Cytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Tak się zastanawiam, po pewnym namyśle, czy pośród serii 7 jest model spełniający oczekiwania kolegi.... Z ciężką nogą 4.0 i większe pożerają w mieście poważne ilości paliwa i na pewno nie da się utrzymać spalania na max 15 litrach przy założeniu, że chce się depnąć. Natomiast mniejsze silniki nie dają tej frajdy z jazdy (ani 2.8, ani 3.0 - diesla pomijam celowo, bo kolega nie chce).
Wg mnie warto rozważyć rewizję poglądów i zdecydować się na coś, o czym wspomnieli powyżej koledzy, mając świadomość apetytu na benzynkę, przekonać się do diesla albo rozważyć zakup auta z niższej serii.
A potem na forach są tematy typy - "co myślicie o wahaczach Sang-Fang" bo ktoś po takich radach porywa się na 750 i jeździ nią do kościoła i to nie zawsze ...
Dziwi mnie stwierdzenie, że m60b30 i tds to najgorszy wybór ... TDS wiadomo że nie jest rakietą , ale nie każdy kupuje e38 po to żeby zostać mistrzem prostej...
A co do m60b30 - najgorszy wybór :what: Mam ten silnik od chyba 2001 roku i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć - szczerze mówiąc to wolałbym kupić np e38 730 w manualu niż 740 w automacie ...
740+gaz to chyba jedyne rozwiązanie :roll:
Moim zdaniem kolega zawraca nam gitarę - ile to kosztuje przeszukać ogłoszenia - wybrać np 728 manual , 730 manual i 740 - umówić się na oględziny i przejechać - sam sobie odpowiesz na pytanie co ci wystarczy !