-
Nierówna praca to raczej bardzo słabo zrobiony kolektor ssący przez gazownika - i tutaj czeka mnie wymiana na taki zrobiony zgodnie ze sztuką. Silnik pracuje źle na banku 1 i zakładam, że tam te dysze były zrobione najgorzej. Katalizatory - te wymieniałem, bo moje się rozsypały. Robota wykonana profesjonalnie, katy odpowiednie wstawione.
No smród spalin może przeszkadzać, w takim V12 to sobie tego nie wyobrażam, po to się ma 7er, żeby było cicho, komfortowo i spokojnie - bez żadnych wibracji, smrodów itd.
-
Silnik mi pracuje praktycznie wzorowo. Plexi36 a ile kosztowała regeneracja katalizatorów?
-
Za 4 wkłady zapłaciłem koło 2500 zł. Ale teraz ceny poszły 30% w górę, gadałem z tym facetem co mi regenerował - ogólnie jest problem z podzespołami. Pracuję w firmie Automotive, to przewidują maj i czerwiec jako najgorsze miesiące pod względem podzespołów, zarówno tych elektronicznych jak i reszty. Niektóre dostawy aut po 2 miesiące są opóźnione.
-
Witam kolegę czy poradziłeś sobie z wibracjami. Ja mam wibracje na biegu jałowym 1300-1700 obr/min nie mogę sobie z tym poradzić. Wiatrak wentylatora chłodnicy nawet wymieniłem i bez zmian. Niewiem może przepustnica poduszki pod silnikiem wtryski nie wiem gdzie szukać. Może coś podpowiesz. Dziękuję