Panowie - nie ma co gadać czyja wina kto co zrobił źle .... Stało się i koniec . Pozostały tylko kondolencje ...[*]
Wersja do druku
Panowie - nie ma co gadać czyja wina kto co zrobił źle .... Stało się i koniec . Pozostały tylko kondolencje ...[*]
Kilka razy pytalem na forum: skąd wziąć taką naklejkę? Bo ja taką chcę i podejrzewam że sporo osób z Krakowa by chciało a patrząc na spotach po autach to są może ze 2.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
A co do wypadku to straszna tragedia. Kolega do mnie zadzwonił kolo 11 żeby sprawdzić czy to nie ja...
Z jednej strony BMW musiało grzać i to konkretnie, z drugiej znowu można stwierdzić że TIR zajechał drogę, ale jak ktoś pędzi 150 czy 180 przez miasto to w jednech chwili patrzysz w lusterko- nie ma nic, to zaczynasz zmieniać pas a tu nagle coś wyskakuje zza łuku czy wzniesienia... Nie ma co gdybać, po prostu życzę sobie i wszystkim żeby ludzie zaczęli u nas jeździć z rozwagą.
[*]
Może nie jest to najlepszy moment na taką dyskusję, ale kiedyś pisałem w tej sprawie do trola, żeby mi podesłał kilkanaście takich naklejek do KrK. Niestety temat ucichł i nic z tego nie wyszło, może jest szansa żeby po świętach ktoś by mi podesłał takie naklejki to rozdał bym je na poświątecznym spocie 18.04...Cytat:
Zamieszczone przez Jey
A wracając do tematu to niestety przy wysokich prędkościach (np. 150 w mieście i więcej) trzeba brać dużą poprawkę na to, że ktoś może się nas nie spodziewać w danym miejscu. Jadąc z taką prędkością musimy myśleć za innych... Niech przykładem będą statystyki wypadków motocyklistów, 75% jest z nie ich winy, powodują je kierowcy, którzy nie są w stanie przewidzieć, że ten malutki czarny punkt w lusterku za sekundę będzie już obok nich i zmieniają pas, np tak:
http://www.youtube.com/watch?v=yQZq2xz1vb4
Kierowca białego auta zajechał drogę motocykliście, ale skąd mógł przypuszczać, że nagle na prawym pasie tak szybko zjawi się motor?
Co do kultury kierowców busów tirów i wszelkiej maści służbówek nie będę się wypowiadał bo to temat rzeka...
Tak czy siak szkoda świeżo upieczonego posiadacza 7er (sądząc po końcówce rejestracji HY niedawno rejestrował auto...) :(
[']
Fakt, okazja nienajlepsza, ale może ktoś podeśle do KRK trochę naklejek. A co do tej Warszawy, to też koleś niezły motyw zrobił, że przetoczył się 10km/h przez trzy pasy :razz:
[*][*]
Oby jak najmniej takich przypadków...
Masakra...
Komentarze na interiach nauczcie się ignorować i nie zaglądać nawet. Czysta strata czasu
Czytalam o tym wypadku na wp.pl i jakis pajac zamiast wlasnej opinii dodal tego linka http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Bmw ........... 8/
Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Panowie, moim zdaniem ta wypowiedź stawia wszystko na głowie. Przepisy są jednakowe dla wszystkich (niezależnie, czy jest to motocyklista czy inny zmotoryzowany użytkownik drogi). Zdaję sobie sprawę, że pośród nas jest wielu miłośników dwóch kółek, ale nie znajduję usprawiedliwienia dla powszechnego łamania przepisów przez motocyklistów. I nie chodzi o to, że ktoś zamiast 50 jedzie 80. Motocykliści standardowo wymuszają pierwszeństwo przejazdu, nie zachowują należytych odstępów od innych użytkowników drogi, zachowują się jakby byli uprzywilejowani. Przekraczanie prędkości w mieście o 100 i więcej km/h uważam za wyraz skrajnego egoizmu, braku wyobraźni i głupotę prowadzącego taki pojazd. Jeśli ktoś poczuł się powyższym urażony, tym razem nie przepraszam.
No w sumie, to ostatnio w Krk pojawiły się nowe beemki.Cytat:
Zamieszczone przez ŁukaszS
Wczoraj Robert (z forum ROBERTO) był obdzwaniany, bo ta z wypadku była bardzo-bardzo podobna do jego rydwanu.
Co do efektu przypadku, to znam to miejsce i ... domyślam się przebiegu zdarzenia ale nie mam ochoty pisać o okolicznościach wypadku - ktoś zginął, rodzina ma tragedię i stracone święta :(
----------------------------
Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
.......Cytat:
Może nie jest to najlepszy moment na taką dyskusję, ale kiedyś pisałem w tej sprawie do trola, żeby mi podesłał kilkanaście takich naklejek do KrK. Niestety temat ucichł i nic z tego nie wyszło, może jest szansa żeby po świętach ktoś by mi podesłał takie naklejki to rozdał bym je na poświątecznym spocie 18.04...
['][/quote]
A co do naklejek - to w jesieni w październiku i na początku listopada (przed naszym jesiennym spotem) starałem się uzyskać troche naklejek z logo forum od jednego z ADMINÓW. Chciałem na naszym spociku obdarować kolegów - byłoby spore grono chętnych oblepienia naszych wspaniałych 7er.Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Dopytywałem przez kilka tygodni i ciągle byłem zbywany, aż w końcu się przekonałem do kwadratu, że szkoda mojej fatygi i poświęcenia (bo i tak wszelkie koszta z tym zwięzane wziąłbym na siebie) :razz:
Więc w tej sytuacji nasuwają się różne wnioski - których z własnej strony nie zamierzałem wywalać na wierzch (my tu w Krakowie nie jesteśmy gorsi, a i mamy może nieduże ale silne grono)
chłopaki mi się wydaje że nasz niedoszły kolega miał więcej jak 150km/h wiem z doświadczenia i sytuacji takiej jak ta w której zginęli Ci ludzie że nasze auta niesamowicie szybko wyhamowują z 190 do 110 km/h gość z TIRa musiał bezczelnie zajechać mu drogę.
Niezaprzeczalnym szczytem głupoty było jechać tak szybko kiedy ruch na drodze jest spory i kierowca BMW powinien przewidywać to że skoro TIR jedzie środkiem autostrady to już ma coś z głową i trzeba na niego uważać...