Oo i już Cie lubie dzuda.dobrze gadasz.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Oo i już Cie lubie dzuda.dobrze gadasz.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Panowie trochę luzu :P
Po pierwsze srebrne , biedne ale najważniejsze ze bez wypadkowe !!!
Fakt zdradziłem trochę dla CL63 ale E65 będzie u mnie do śmierci nie oddam za 20K :)
Pozdrawiam
Panowie tez prawda jest taka mam E65 i CL63 rocznie tymi autami robię 7K km , mam służbowe auto do roboty. Wiec można takie przebiegi generować. E65 mam 6 lat i zrobiłem 50K km :) CL mam nie cale 2 lata i zrobiłem 6K , więcej benzyny spaliłem w garażu z kumplami aby dźwięku posłuchać :)
Auto kupione silnik chodzi jak zegarek czy ciepły czy zimny skrzynia również z tym że miska skrzyni trochę zaolejona więc trzeba olej wymienić na nasze nieszczęście zadnego fachmana od automatow w okolicy nie ma,tak jak wczesniej pisałem opony do wyrzucenia i reflektory przód potrzebują polerki.Aaa i świeżo przegląd zrobił bo był do Niedzieli.
Możliwe że poci się na uszczelce wiązki przy skrzyni - one tak mają ;)
Ale olej zmienić i tak trzeba po za kupie - zgłoś się do sebka, On ma wsio .
Czyli ta pierwsza ,srebrna ? Nie chciał tato nic więcej oglądać ?
Pogratuluj i życz bezawaryjności.
No jakoś uparł sie na ten srebrny egzemplarz.pomału ogarnie to i owo i będzie git.
Jak będzie miska w dole to pasuje zajrzeć do mechatronic'ka, koszt nie wielki (~1500zl) a będzie z głowy.
Dzuda dobrze prawi. Tu masz instrukcje jak by co. To nic strasznego tylko trochę cierpliwości ,spokój ,kanał i klucz dynamometryczny (mały)
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=258553
Fakt, warto zajrzeć do mechatroniki przy okazji, prosta robota - mówię gadaj z sebkiem .