To moje od dnia zakupu były na sprzedaż.Codziennie jakiś gamoń dzwonił ,że juz pakowąć kupuje i się wqrwiłem i na zime zostawiłem i zamówiłem w piątek same gumy......
Wersja do druku
To moje od dnia zakupu były na sprzedaż.Codziennie jakiś gamoń dzwonił ,że juz pakowąć kupuje i się wqrwiłem i na zime zostawiłem i zamówiłem w piątek same gumy......
no i wszystko jasne :) no jak nic na zime nie znajde to bede audika ojca chyba podkradal :)
jak na zimowkach i z Allegro to chyba wiem ktore :)
No bono zaraz inne autko :) gratuluje
gość ma jeszcze pare kpl.Cytat:
Zamieszczone przez Qbek
Witam, żeby nie zaczynac nowego tematu: na lato czy 18' czy może szukać 17'???
Lubie komfort, ale za to nie lubie wydawać kasy na zbędne remonty zawieszenia.
Mam do kupienia originalne 18'od e38, klasyka szprychy i delikatny rant (nie pamiętam jaki to model). Jakie opony założyć, aby koło nie straciło na średnicy i aby zachować maksymalny komfort, nie chciałbym też za szerokich kapci. Za niezbyt szerokim kapciem przemawia rozsądek i ekonomia.
Podajcie optymalny rozmiar do 18'
w tym dziale jest taki temat,fajnie byloby gdybys najpierw poszukal ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jacko
ale pomoge http://forum.7er.pl/opony-rozmiary-o...e38-vt2851.htm
a teraz co do wyboru.. jesli bedziesz mial dobre opony - markowe to nawet 19" bedzie miala wiekszy komfort niz Chinszczyzna w 16"
17 a 18 to 55 lub 50 niby nic ale tego "miesa" jest wiecej w 17" wiec przy dobrych oponach beda o wiele bardziej komfortowe,praktycznie beda prawie tak samo jak 235/60/16.
Poszukaj na forum, bo o oponach i kołach to całe referaty są. Dla ułatwienia podam, że najlepsze rozmiary to rozmiary rekomendowane przez producenta (masz na etykiecie ciśnień w kołach). 18" to dobry komfort i dobra trakcja.
ale nic nie wyglada tak jak 20" (w skrajnych przypadkach 21") ALPINA :) ten nowszy model z dekielkiem nachodzacym na szprychy moglby zabic moj komfort jazdy dla tego efektu :) ale niestety narazie to ich cena zabija mnie finansowo wiec sa styling 32 18" na lato - prawie jak 20" alpina :P i naprawde nie widze znaczacych roznic w komforcie czy prowadzeniu przy zmianie na 16" zimowki (plomby mi nie wypadaly plecy nie bolaly wszystko bylo ok latem i tak samo jest teraz) wiec jak dla mnie smialo 18 mozesz sobie zalozyc.
ja z kolei na lato ma 19" i jakoś specjalnie na komforcie się to nie odbiło w porównaniu do 16" na zimę