opcja 1 masz racje
opcja 2 - zalezy czy ci ktos dobierze odpowiednie jezeli tak auto jezdzi normalnie ...
opcja 3 wydaje sie najbardziej sensowna , robilem taki do E30 325i i bylo super :)
Wersja do druku
opcja 1 masz racje
opcja 2 - zalezy czy ci ktos dobierze odpowiednie jezeli tak auto jezdzi normalnie ...
opcja 3 wydaje sie najbardziej sensowna , robilem taki do E30 325i i bylo super :)
osobiście tez bym poszedł za 3 wariantem ... najbezpieczniejszy wariant tak wygląda bo podzwięk metaliczny jest do bani a strumienice to musi dobry kozak robić a nie pan jurek ze stodoły za rogiem ...
Zadzwoń sobie do ultera. Może mają takiego kata jak potrzebujesz albo tłumik o podobnych parametrach. Masz jeden duży kat- a większość uniwersalnych jest do 2 litrów. Hmm co do strumienic też słyszałem różne opinie a przelotki zrobią auto troszkę głośniejsze.
Nio i o to mi chodziło panowie o szybka reakcje ;)
Nio strumiennicy to on mi nie dobierze napewno tylko wspawa to co podejdzie jak wywnioskowałem z rozmowy zreszta do tego by sie hamownia przydała ale zostawmy to..
czyli tłumik.. boje sie tylko rzywotnosci tego wynalzku.. :/
pzdr
zywotność raczej słabsza troszke od oryginału .... :) ale już bedziesz wiedział gdzie wymieniac i jak to robić :) zawsze to jakiś wariant
Ale dobierz dobrze tłumik bo możesz zdusić silnik. Dlatego warto pogadać z kimś kumatym w tej dziedzinie ;)
Kata nie che bo jezdze na gazie i nie chce go wypalic, poza tym wrócił bym do tego co było przed cała sytuacja czyli miałem kata którego sam wybebeszyłem.. koles u którego byłem współpracuje z firma pokroju ulter zapomniałem nazwy wiec na to samo wyjdzie ;)ale dzieki za pomysł.Cytat:
Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
BTW katy sa dwa ;) w jednej obudowie.
Koles zajmuje sie tłumikami górecki mnie do niego wysłał. Po znajomosci robia dla niego czasem tłumiki na zamówieni.. pytałem czy cos mierza pojemosc układu etc to mnie podsumował ze aktualnie bez wkładu kata moj układ tez ma mizerna pojemnosc znaczy zgoła odmienna od orginału co faktem jest niezaprzeczalnym ;) samo wykonanie odbywa sie w ten sposób ze koles mierzy wielkosc kata (musi sie to dobrze wkomponowac w kanał jak wiemy ;) ) i na tej podstawie daje wymiary do tłumika który jest poprostu obudowa z rura przelotowa która posiada otwory i ew. jakims wypełnieniem dookoła w celu wygłuszenia ot cała filozofia.. takze hmm sam nie wiem co o tym myslec heheCytat:
Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
pzdr
drugi wariant będzie ok kiedy:
założysz strumienice łuskową
taką pod kątem nie prostą
zawirujesz spaliny przy sondzie lambda bo inaczej będzie wariować
ja śmigam szybko i bezboleśnie i co najlepsze cicho !
co masz na mysli piszac:
Znalazłem taki cos:Cytat:
Zamieszczone przez bonopingwin
Wariant nr 3 abstra***ac od opisów tych aukcji mam wierzyc w to ze to jest nierdzewka? co powiecie na takie rozwiazanie dwa osobne tłumiki przelotowe w miejsce aktualnych 2 puszek po katach?
tu juz konkretny wynalazek tez wierzyc ze to nierdzewka? poza pierdołami które pisze w aukcji jak to widzicie?
oczywiscie strumiennic dziesiatki na allegro ale bez dobierania pod auto mija sie to z celem?!
pzdr