Staszek prosze rozpedz sie i walnij glowa w sciane.
Wersja do druku
Staszek prosze rozpedz sie i walnij glowa w sciane.
Panowie, popatrzcie na swoje książki serwisowe, które są od nowości i sami sobie odpowiedźcie ile przebiegu mają te auta, skoro po 3 latach użytkowania w karcie jest ok 90tys, a co się dzieje przy 20 latach? Strach to policzyć. A po drugie to jest limuzyna i ma dla niemca służyć do latania po autobanach a klocki szybko lecą, dlatego takie są wpisy, ale auto zjeźdża do Polski i nikt nie chce widzieć na liczniku 500 czy 600, lepiej wygląda 200 lub 300.
Z ciekawosci zajrzałem teraz do swojej ksiazki dla przypomnienia.
Ostatni wpis mam z 2006 roku przy przebiegu 138835 i wtedy to auto przytargali do Polski.W tej chwili jest niecałe 200 z tym, ze od 4 lat nie jezdzi to mysle, ze realny.Przebieg sprawdzali w serwisie i nie było zastrzezen.Kierownica wyglada gorzej niz u Stacha
ale kilkunastoletnimi autami juz malo kto po 30k rocznie robi, więc mnożenie przebiegu rocznego z pierwszych lat życia auta przez jego wiek nie ma sensu. Generalnie to nowe auta kupują ludzie (i firmy) którzy dużo jeżdzą (pomijam kwestie starych grzybów w nowych fabiach itp)
Tak sobie piszecie tak dyskutujecie tak hahacie a ja Wam znów powiem, przebieg w kilku/kilkunastoletnim aucie nie ma znaczenie... znaczenie ma STAN ! A o kierownicach gałkach itp nie będę sie powtarzać ;)
Nie no, znaczenie ma jak najbardziej.Nikt mi nie powie, ze po 800tys skrzynia czy silnik beda w takim stanie jak po 200.Cisnienie w cylindrach itp itd.
jak ktoś trzyma auto hobbystycznie i posiada np 2 inne do jazdy na biedronke po zakupy ??
ja któregoś roku zrobiłem 4 tys km w ciagu roku oczywiscie , niemcy moze latają i po 50 tys rocznie ale polak już nie koniecznie , niemiec spluwa na e38/ e32 a dla polaka to szczyt marzeń takie to są realia ,. ja sprzedając swoje auto bede musiał podkrcić przebieg ale do przodu bo nikt mi w 3 z przodu nie uwierzy w przebiegu ?? bo kiere na godzinie 11 mam zjechaną od sygnetu ??
Widzialem w niemczech taksówkę z banką przebiegu silnik skrzynia chodziła idealnie facet niechciał innego auta bo je dobrze znał i chyba posiadał je jak miało 3 lata
Ale impex żartobliwie to np w F przy 800 tyś będzie już 8 silnik :D
Kamiloo patrząc na forum 7 niemieckie to nie do końca niemiec spluwa na e32 czu e38 :)
Aldik może nie każdy ale uwierz mi że dla wielu Niemców lub Brytyjczyków e38 e32 to staroc i nie robi na nich wrażenia w Niemczech byłem wiele razy chwilę nawet mieszkalem . tam naprawdę wiele rzeczy się nie naprawia regeneruje u nas wszytko się naprawia co tylko się da... W wakacje byłem ponad tydzień w Niemczech padła mi przeplywka nie byłem pewien czy to ona chciałem jakąś założyć używana i zweryfikowac ostatecznie dojechać do polski na tej używce więcie jaki miałem problem zeby znaleźć uzywke? Jeden Niemiec popukal się nawet w głowę i dał wizytówkę z adresem warsztatu BMW... Mało który bogaty Niemiec jeździ e38 lub e32 , chyba że auto traktuje hobbystycznie i posiada je kilka lat.. W e38 często widzialem Turków i ruskich . ogólnie coraz gorsze sztuki przychodzą z zachodu , chyba że ktoś sprowadzi coś w cenie powyżej 3 tys euro .
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka