Nie wiem czym spowodowane jest to, że wentylator sam zaczyna się kręcić od razu po podłączeniu.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Wentylator oryginalny jest marki Bosch, a ten zakupiony przeze mnie to Siemens.
Czy mogło to wpłynąć na niepoprawne działanie ?
Wersja do druku
Nie wiem czym spowodowane jest to, że wentylator sam zaczyna się kręcić od razu po podłączeniu.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Wentylator oryginalny jest marki Bosch, a ten zakupiony przeze mnie to Siemens.
Czy mogło to wpłynąć na niepoprawne działanie ?
Dla potomnych - w takim przypadku gdy wentylator kręci się od razu po podłączeniu - jest on po prostu uszkodzony.
Zmieniłem na inny i wszystko bez problemu działa.
Pytanie za 100ptk. Czy ten wentylator będzie współpracować z e65FL.
Mój przestał działać(mam błąd 279D) a z używanymi to loteria...raz zadziała raz nie.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5640976762
Z góry dziękuje.
Mam ten sam problem i wydaje mi się że tak, ale widzę inne problem w moim przypadku: mocowanie nowego wentylatora do starej obudowy.
Wydaje mi się że w tym wątku mowa o wymianie bosch an bosch.
Ja mam TEMIC montowany na 5 śrub.
http://img25.otofotki.pl/miniaturki/ah635_1f.jpg
Wentylator był u 2 elektryków od wentylatorów, pierwszy nie był w stanie go zdiagnozować, coś tam próbował ale mu się nie udało, natomiast drugi go uruchomił na stole.
Założyłem wentylator i działa, nie wiem co mu było, nie miałem błędu odnośnie wentylatora. (dysponuje kontaktem do warsztatu jak by ktoś w Wawie chciał sprawdzić wentylator).
Zastanawia mnie jedynie to że wentylator staruje w momencie startu silnika, (na zapłonie nie działa), nie ważne czy klimatyzacja jest włączona czy nie, na zimnym silniku , nie pamiętam czy tak było wcześniej.
Odnośnie zakładania wentylatora od E46 to nie jestem pewny czy to dobre rozwiązanie, wentylator w E65 ma 600W, w E46 coś koło 400W, więc na pewno nie będzie tak wydajny jak ten od E65.
Czy ktoś ze Śląska podjął by się adaptacji wentylatora z innego modelu do E65?
Pozdrawiam
Dlaczego chcesz drutować ? Kup sprawną używkę lub nowy i będzie jak należy. Używki są po 3 stówki a nowy za 7 stówek powinieneś kupić.