widzialeś swoja skrzynie , olej jaki miales kolor oleju ?? jakieś opiłki ?? wczesniej olej byl wymieniany u Ciebie ??
Wersja do druku
Opiłki były w niewielkiej ilości na magnesie. Olej w miarę normalny, filtr też bez żadnych "niespodzianek". Śruby odkręciły się bez kłopotów. Skrzyni nie widziałem ale mechanik stwierdził, że wszystko jest ok :-)
Praktycznie ile wyszło tyle weszło. Mechanik stwierdził, że prawdopodobnie olej był wymieniany co najmniej 50.000 km temu, bo nie był mocno zużyty. A filtr nie zawierał jakichś niespodzianek :-)
Mam zasadnicze, ważne dla mnie pytanie. Chodzi o uszczelkę miski i filtr oleju. Czy firmy Mann będą dobre, kosztują o połowę mniej niż OEM, a nie chciałbym jakiegoś chłamu. Wiem że te chińskie sie kompletnie nie nadają, mogą uszkodzić skrzynię. Mann jest dobry dla silnika a jak do skrzyni? polecacie ?
Mann jest idealny , tylko prawdopodobnie "made in china" :anonymous:
Sam zawsze zakładam Manna
No ale może tylko produkcja China a nie jakością też.
Dziękuję za odpowiedź
Dokładnie ,zakładałem taki parę razy i wszystko gra :anonymous:
MANN są dobre mam do nich dostęp , z innej beczki dziś kupiłem filtr odmy separator pompy orginal , tak sobie patrze jest oe nr i logo bmw ale made i czechy , za ori zaplacilem 128 zl dla porownania jakies najgorsze g____no typu kraft kosztuje 20 zl do silnika uzywam filtrów bosch ale powoli ludzie zaczynaja na nie narzekać , a tak ogolnie ktos pamieta z glowy jaki idzie olej skrzyni do 730 d ??..... silnikowy kupiłem juz castrola 5w40 , ale bylem świadkiem jak pewein warsztat kupuje mobila bo tańszy