-
Kolego zanim zdecydujesz sie na to czy ma to być 730d czy 740d , to zastanów sie rownież jakiego wyposażenia szukasz.
F01 730d wychodzą w UK w bardzo ubogich wersjach , sam długo szukałem i powiem Ci rownież by znaleźć dobrze wyposażone 740d to rownież nie lada wyczyn.
-
Ktoś może powie w czym tu tkwi haczyk? Pewnie to jakieś odstąpienie leasingu, ale nigdzie nie jest to napisane:
http://otomoto.pl/bmw-740-740-C35861144.html
-
Nie potrzebuje super wyposażenia :) kolorystyka wnętrza w moim guście musi być i to tyle :) każde extra będzie mile widziane..
Musi być zadbany
-
Ja od 14 miesięcy mam swoją 730d 2009 r nakręciłem już z 30 tyś i zero problemów. Spalanie mam około 12,5-14 na mieście po trasie przy 180-220 do berlina jak latam spada na 9,5- 11 spalanie. Jednak następne będzie 740d lub 750d. Biturbo i 8 biegów lepiej sobie radzi w mieście. Jak coś to mogę odstąpić lizaka swojej dla chętnych i szukających pewnego auta.
-
Zastanawia mnie jak 8 biegow w 7er ma obnizyc spalanie skoro u mnie w 750 na trasie zawsze jak nie zwiekszasz obciazenia to jest 6 bieg. W miescie to chyba wogole nie ma znaczenia. Zakres obrotowy jest tak szeroki ze bez deptania w podloge przyspiesza podobnie na 3 i 6 biegu.
No chyba ze w dieslach pomimo 3 turbin nadal nic sie nie zmienilo i moment konczy sie przy 3500 obr. Wtedy fakt czym wiecej przelozen tym lepiej.
Na trasie przy 180km/h moja 750ix spala 13.5l benzyny a 730d 11l oleju? Mala ta roznica. Za 5 lat sprzedaz diesli to bedzie max 10% rynku.
-
Ciężko jest znaleźć model optymalny w uk
Większość to 3.0d a póki co celuje w 740d
Poczekam jeszcze miesiąc i wówczas już podejmę ostateczna decyzję co do silnika...
Pewnie ten 730d dobrze będzie sobie radził przy mojej jeździe
-
Witam... Znalazłem efke 4.4 litra
W opisie jednak auto ma wpisana Cat D w insurance ze względu na spieprzony silnik
Auto ma odbudowany silnik Przez fachowa firmę i od czasu naprawy nalatane 13000mil
Warty uwagi czy szrot jeśli był problem z silnikiem? Check out this item I found on eBay: http://pa id ges.ebay.com/link/?nav=item.view&=221746160735&globalID=EBAY-GB&alt=web
-
Problem z silnikiem ma bardzo dużo Bmw serii F, można powiedzieć że to już standard niestety
PS
link nie działa
-
Link w sumie mało istotny
Możesz rozwinąć myśl odnośnie problemów bmw z silnikiem? Czy to tylko o benzynowe jednostki chodzi?
-
Tak, zwłaszcza jednostki benzynowe są narażone na awarie i bardzo dużo aut z tymi silnikami ma wymieniane motory bo oryginalne uległy awarii.
Ja osobiście przymierzałem się do serii F i właśnie z tego powodu odpuściłem temat, bo diesla nie chce, a benzynowe mają takie właśnie kłopoty z motorem.
Nawet jak jest wymieniony to przecież nie ma gwarancji że za (ileś km) ten motor też nie ulegnie awarii bo przecież też jest w tej technologi wyprodukowany