-
Zmieniłem auto, w zasadzie teoretycznie. I przy tej dyskusji skapowałem się że nie zedytowałem profilu. Obecną M57 eksploatowałem od początku jej istnienia w korpusie dyplomatycznym w NL (tam pracuję). Teraz przeszła na moją wlaśność, nasze aparatczyki przesiedli się na A8. 740d jeździłem ponad 4lata. Sprzedałem z przebiegiem prawie 500.000km. Obecnie 730d prawnie przeszła na moją własność.
-
Panowie rozrząd ogarnięty. Wczoraj odebrałem wszystkie ślizgi. Niestety żeby nie było zbyt pięknie okazało się ze jest zmiana w rozrządzie i stare śruby nie pasują do nowych ślizgow(mają większe dziury na sruby) i dziś znowu mnie czeka wizyta w aso(juz znają mnie tam z imienia i nazwiska) bo zamówiłem śruby podkładki i uszczelki. Wiec tak za wszystko oprócz łańcuchów, pompy wody wyszło ponad 1000zl.jeszcze nie wiem co z robocizna. Mój stoicki spokój zaczyna maleć. Idę na siłownię trochę się odstresuje.
-
Zacky bądź "twardy a nie miętki" ;-)
-
Staram się naprawdę, ale czasami juz mnie szlag jasny trafia. Jestem optymistą wiec wierze w to że to już koniec i będę mógł się zabrać za jakieś mody. Plany juz są. Powiedzcie co myślicie o flokarzu? Chciałbym zmienić niebieski kolor deski, boczków, tunelu i podsofitki na czarny. Wiem ze to dużo pracy ale myślę że warto.
-
I jak tam twoje e65 ogarnięte wszystko ??
-
No jeszcze nie. Miałem problem ze slizgami rozrządu. W aso koleś dobrał mi tak śruby do ślizgow ze był luz na 2mm. Gdy mu powiedziałem ze to nie takie to powiedział ze innych nie ma i musiałem dobrać specjalne tuleje u tokarza. Teraz juz zaczyna się robić z górki. Ale aso zaczyna mnie dobijac.
-
Jak to orginal z aso i nie pasuje hmm cos mi tu nie gra :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Według programu wszystko ok. 100% oryginały bo ja się nie bawię w zamienniki. I nie pasuje. Sprawdzałem również sam na realoem i bmwstore jest to samo.
-
Nie zawsze części zamówione wg VIN w ASO są tym, czego oczekujemy. Kiedyś zamówiłem lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej i przyszły... ostemplowane logiem BMW AG szersze i krótsze. Do dziś nie wiem, do którego są modelu.
-
Zgadzam się z kuno! Tylko teraz jest pytanie czy ślizgi są złe bo wyglądają trochę inaczej ale długość i szerokość ta sama (starych nr cześci juz nie ma i to sa zamienniki) czy śruby nie te?