Tańsze nie tańsze, w każdym bądź razie robi większe wrażenie niż jakie kolwiek Porsche. Bynajmniej ja bym wolał taką perełkę jaką jest Alpina niż jakieś Porsche-gorsche :D
Wersja do druku
Tańsze nie tańsze, w każdym bądź razie robi większe wrażenie niż jakie kolwiek Porsche. Bynajmniej ja bym wolał taką perełkę jaką jest Alpina niż jakieś Porsche-gorsche :D
Adasio 99% to chyba przesada...A ktoś orientuje się za ile wystawiona jest 500-ka?
3mają cenę stare 124-ki...ale są warte takich pieniędzy...w Norwegii za taką dobrą sztukę trzeba dać minimum 250 tyś koron...czyli ponad 130 tyś zł...
coś z tych rzeczy zamówię, sl-a, 840 albo jakiegoś amg nawet c40 do codziennej jazdy...szukałem slk, ale chyba to nie był dobry pomysł...
Przejazdem dzisiaj zerknąlem na tą Alpine w Krapkowicach. Auto bylo zamkniete i pod rosą ale dalo sie zauwazyc strasznie zmeczony fotel kierowcy a skora na kierownicy juz nie istniala. Maska niespasowana, reflektory w srodku strasznie uciorane. Wedlug mnie ze 200 tys.km tam brakuje
Wydaje mi się że tylna klapa bagażnika dziwnie odstaje z lewej strony i kierownica mi nie pasuje. Przecież nie było takiej montowanej w e38! Na dodatek nie wierzę w kierownicę bez multifunkcji w Alpinie.
Ta kierownica to oryginał, ta strzałka to do manualnej zmiany biegów :)
Ta kierownica to oryginał Alpiny, wiem. Ale tak wygląda kierownica z e38 Alpiny
http://prescottacf.org/img/BMWalp/bmwalp005.jpg
A ta co jest tam zamontowana to kierownica z e46...