520 PLN z NW w AXA. E66 750 LI. Pełna możliwa zniżka - wiek kierowcy 32 lata. Płacę mniej niż w HDI za E39 520i w benzynie rok temu.
Wersja do druku
520 PLN z NW w AXA. E66 750 LI. Pełna możliwa zniżka - wiek kierowcy 32 lata. Płacę mniej niż w HDI za E39 520i w benzynie rok temu.
Podobno w tym roku wzrosły stawki za OC... szczerze mówiąc jestem w mocnym szoku jak firma krzyknęła sobie ponad 2000zł za OC podczas gdy w zeszłym roku płaciłem ~650zł z assistance... co sądzicie na ten temat? Z usług ubezpieczyciela nie korzystałem (raz assistance na dystansie 20km), bezszkodowa jazda, itp. Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi aż tak znaczący wzrost?
Wszystko zalezy od ubezpieczyciela a różnice moga byc spore mnie od mojej 2.8 przy zniżce 30 procent Axa zaśpiewała 3200zł w Pzu zapłaciłem 1230.
Ok, byłem przygotowany, że zapłacę więcej ale jestem nadal w głębokim szoku jakim cudem wyliczono mi ponad 3x więcej niż poprzednio.
No jak
za markę
za wiek pojazdu
za młody wiek
za podwyżkę
za rząd
za prezesa
To nie są tanie rzeczy Panie :)
Dla kierowcy bez zniżek najtaniej jest w PZU.O 50% taniej niż w przypadku innych ubezpieczalni.
Ja rok temu w Liberty zapłaciłem za OC ok 350zł, w tym roku przyszedł mi kwit do zapłaty 490zł, poszedłem do ubezpieczyciela by znalazł coś tańszego bo nie godzę się na taką podwyżkę, ale niestety nie było nic tańszego od tych 490zł.
To powiedziałem Pani, że płacę te 490 i nawet dałem jej swój blankiet do zapłaty który przysłało mi Liberty. Ona mówi, że wydrukuje od siebie, no ok, drukuje i mówi że u niej na kwicie do zapłaty jest (chyba bo nie pamiętam) 440zł. No to dobra.
Czyli Liberty za sam papier i jego przesyłkę dołożyło mi do ubezpieczenia 50zł.
A co do zniżek to cóż, rok temu miałem 60% a w tym roku 50, z nieznanych mi powodów. Ale szybko spojrzałem na rankomat i chyba faktycznie w Liberty wychodzi najkorzystniej. Mam jeszcze trochę czasu także pogrzebię w tym temacie, dam znać jak co ciekawego uda mi się uzyskać.
jak to mozliwe ze macie tak niskie ubezpieczenia?
ja mam full znizki 60%
zonaty prawo jazdy dlugo
2 inne auta ubezpieczone
i mi najtaniej 1400 z kawalkiem za 750tke wyliczaja (liberty)
za inne placilem tak od 500 i co roku wiecej, teraz 700 za jedno 900 za 2 auto
a za to 3 nowe auto to masakra, nie wiem o co tu chodzi