-
Cześć, u mnie pomogła, robiłem to właśnie w sierpniu i na razie jeździ bez problemu do tej pory :)
-
A z innej beczki, jest to robota do wykonania w jedną dniówkę?
-
Jeśli będzie Ci to robił "szwagier" to może jak zacznie o 6ej rano, to skończy o 20ej wieczorem, ale jak jakiś warsztat, to 2dni robocze myślę.
-
Arman czyli te gamonie z warsztatu chcieli Cię naciągnąć na remont skrzyni a jednak wystarczyła sama regeneracja konwertera......
-
Dokładnie takie odniosłem wrażenie :)
-
Czy jest to firma ******** ?
-
-
Falowanie obrotów przy równomiernej prędkości na równej drodze lub lekkim obciążeniu pod górkę to w 99% problem z konwerterem - pisałem o tym już nieraz.
Nie są to jednak jedyne objawy które mogą wskazywać na konwerter.
W niektórych przypadkach obroty nie skaczą jednak skrzynia przenosi na karoserie odczuwalne wibracje.
Stuknięty konwerter lubi wydawać także niepokojące odgłosy.
Jestem oficjalnym partnerem handlowym firmy ZF Friedrichshafen, Niemcy.
Wymiana konwertera + wymiana oleju w skrzyni + wymiana elementów mechatronica razem z czyszczeniem wszystkich elementów + ewentualne czyszczenie mechaniki skrzyni ze sprawdzeniem tarczek, koszy itd.
ogarniam w jeden dzień bez problemu.
Koszt wyżej opisanej pełnej usługi to 1100 zł. (robocizna bez części).
Sama wymiana oleju to 150 zł a sama wymiana sprzęgła to 300 zł (robocizna bez części).
Komplet do wymiany oleju - 750 zl. a komplet części do mechatronica to 470 zl.
Nowe sprzęgło ZFa to ok. 1800 - 1900 zł.
Istnieje także możliwość montażu sprzęgła regenerowanego.
Szybkie terminy realizacji.
Lokalizacja - Zgorzelec, dolny slask.
Kontakt:
tel. 690 215 855
email: sebastian@7er.pl
Do identyfikacji skrzyni lub sprawdzenia ceny konwertera potrzebny jest numer ze skrzyni zaznaczony poniżej na czerwono:
http://www.motoshop24.info/allegro/template/stuck.jpg
-
Arman masz jakieś namiary na tą firmę co regeneruje konwertery? Jak co to wal na priv
U nas na pomorzu większość poleca ********, wysyłasz a oni regenerują i przysyłają tylko ciekawe czy zregenerują mój czy dadzą inny na wymianę
-
Ja jestem umówiony moim E65 730d z Sebkiem na naprawę skrzyni bo też mam problemy które opisywałem na forum jakiś czas temu (szarpanie, twarde redukcji, wibracje), będę wymieniać konwerter, olej, miskę, zestaw do mechatronica, tak że jak będę po całej operacji opiszę co i jak ale dopiero za 2 tyg :)