No to narazie masz problem z głowy i troche euro z portwela :/
A turbiny to chyba do większości dobrych diesli są drogie 8/
Wersja do druku
No to narazie masz problem z głowy i troche euro z portwela :/
A turbiny to chyba do większości dobrych diesli są drogie 8/
:o tyle ojro! No tak to bywa z dieslami! Eh........ :P
Jak ja kocham benzyne ..
współczuje krzychu , ale przynajmniej jezdzi
strona nr 1 tego watku,moj 3 postCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
poczekajcie :) bo narazie panowie z BMW nie zadzwonili abym mogl odebrac auto :?
co do diesla...ogolnie jesli wsio jest ok to super auto,nie narzekam pomimo tych wydatkow..no ale mam 250tys wiec spodziewalem sie ze ta bezawaryjnosc kiedys sie skonczy ;)
nastepne auto to raczej benzynka , poprostu w DE nie oplaca sie juz miec diesla..
W polsce tez nie opłaca sie miec diesla ( no chyba ze jakis starej konstrukcji)
Różnica w kosztach eksploatacji nie pokrywa kosztów ewentualnych napraw nowoczesnych Diesli ;)
A jeszcze takie perspektywy :)
http://moto.onet.pl/1517347,2217,artykul.html
kolejne rzeczy ktore moga mi pasc bo jeszcze nie robilem to:
wtryski
pompa przy silniku
turbo
tak jest z dieslem... chociaz jak powiedzialem ..moze a nie musi.. :/
dlaczego w De sie nie oplaca diesla miec :
umweltzone-czyli niedlugo do centrum miast nie wjedziesz bez kata euro 4 a kazdy diesel z katem ma zielona naklejke co umozliwia wjazd do centrum..np. e65 730d i moja e37 730d pomomo ze nie jest to stary silnik mam euro 3 -zolta naklejka..
druga sprawa to ceny paliwa...
ON-1,17euro
Pb-1,19euro
trzecia sprawa to podatek roczny w niemczech
za diesla mojego to okolo 600euro
za benzyne 4,5 okolo 300 euro..
wiadomo ze diesel spali mniej i wcale nie jest mulowaty i nie raz szybszy od benzyny ale wlasnie w razie takich napraw diesel wypada drozej..
moja 730d u mnie w miescie spalanie kompa wychodzi mi na oponach 16" 8,5 (srednie)
w wawie 11,8-12,5
podejrzewam ze benzyna bedzie o okolo litra dwoch wieksze miala spalanie...
poza tym wiekszosc mojego przemieszczania sie to trasa z ograniczona predkoscia 120km/h (caly land Bremen)
dlatego jesli bede mial okazje kupic ladne e65 za dobre pieniadze (nie szukam najtanszych a w mega stanie z dobrym wypasem ) to za jakis czas byc moze ... ;)
tak ale tu nie chodzi o ON a raczej o paliwo.. bo Pb jest z ON...inaczej..bez ON nie ma Pb ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Zaklepuje sobie u Ciebie gara Twoim e65 po Cargo (jak juz kiedys bedziesz miał) ;D