-
Przylatuje jutro do Wawy. Mc co robisz w środę? Chetnie bym zajrzał do twojej Laleczki jesli będziesz miał czas. Ja niestety tylko na 24 godziny przylatuje wiec cienko z czaem ale może da rade? Blachy masz z Otwocka widzę. Ja jestem z Grochowa przy Wiartaku.
Daj znaka.
-
No spoko bardzo chętnie tylko może będziesz miał czas jutro bo ja mam wolny cały dzień a w środę tyram od świtu do zmierzchu i jeżeli środa to późnym wieczorem ok 22. Pomyśl i pisz co i jak.
-
Nastepnym razem w takim razie bo ja Ląduje na Chopinie o 23.00 a startuje nastepnego dnia o 17.40.
Bedzie jeszcze jakas okazja jak przyjadę to pewnie spontan jakis sie zrobi.
-
O no to lipa!!! Tak jak mówisz będziesz następnym razem to dawaj znać i będziemy myśleć. Pzdr.
-
Przylatuje znowu 24 listopada na do 26 listopa to sie spotkamy wtedy może. Dzieki. Moze spontan w Sielance w Aninie na jakiś browar może.
-
No jasne że tak, tylko wtedy mogą być już zimówki a to będzie kolosalna różnica hehe. Dawaj znaka na PW bo w natłoku postów info może gdzieś zaginąć. Pzdr.
-
E tam chce tak doświadczyć organoleptycznie czy zimowki czy nie to nie ma znaczenia. Bo juz mojej chodzi po głowie zakup e63 645i lub 650i - ponoć w swej klasie najwiecej miejsca z tyłu niż konkurencja ale jak patrze na te twoją Laleczke to E63 sie chowa.
Dobra na pw jakby co.
-
Tak patrzę i czytam info o działaniach przy swoich Furach kolegów z forum więc postanowiłem że może co nie co i ja napiszę......
A więc tak, rozpocząłem wiosenne porządki i zrobiłem/wymieniłem
1. termostaty bo się skończyły i silnik się nie dogrzewał (ori z Aso), teraz jest wszystko ok
2. wymieniłem olej w silniku na Mobila 5w50 a dlaczego taki o tym poniżej...
3. wymieniłem wszystkie filltry (oleju, kabinowe, paliwa i powietrza)
4. usunąłem filtr DPF (działał prawidłowo ale zaczął mnie wkurzać gdyż zbyt mocno uzupełniał mi się olej poprzez przerywanie funkcji wypalania) poza tym mogę teraz stosować oleje w starej specyfikacji a nie te badziewia LL01 co napewno będzie lepsze dla silnika
Zostało do zrobienia:
1. auto detailing (znalazłem firmę w której zrobię całą operację z nałożeniem kwarcu, niewidocznej wycieraczki, woskowania felg i kilku innych rzeczy)
2. zmiana podsufitki na czarną
3. ewentualnie jeszcze spolszczenie menu (nad tym myślę)
Jak coś przybędzie to będę o tym pisał....
-
MC1 ile zapłaciłeś za usunięcie DPFa i wgranie oprogramowania ?
-
800 złotych i nic nie odzyskałem z Dpfa bo tak poradził mi mój mechanik.....wygląd od spodu i dźwięk pozostały jak przed usunięciem. Fizycznie Dpf pozostał w środku w puszcze tylko został rozwiercony odpowiednimi średnicami otworów....ten zabieg był właśnie po to aby nic nie buczało z powodu pustej puchy o wstawianiu jakiś rur już nie wspomnę.