silnik będzie ale skrzynia jest inna sterownik też dolot tez wydech również za dużo komplikacji a efekt ujemny.
Wersja do druku
silnik będzie ale skrzynia jest inna sterownik też dolot tez wydech również za dużo komplikacji a efekt ujemny.
ok dzieki za info wiec zostaje przy 4.0 :) w sumie to i lepiej..
Panowie silnik w drodze 4.0 M60
teraz moje pytanie bo mechanicy mącą mi w głowie..
Będzie on pasował do mojej elektryki? Mam tez M60? Mówią ze wymieniali kilka takich silników w serii 5 i mówią że wszystko pasuje ale silnik nie chce odpalac bo komputer nie wspópracuje z jakimis sterownikami? I trzeba patrzeć na jakieś tam numery żeby były takie same jak u mnie ale o jakie numery chodzi to nie wiem...
Moim zdaniem to trochę kiszka wsadzić 3.0 V8. Dużo kombinacji.. łącze sie w bólu twoim ale jednak kwota dopasowania wszystkiego wydaje sue byc równoznaczna z kosztem montażu 4.0. Ewentualnie 3.5 v8 to juz chyba lepiej bo wszyscy mówią ze to ten sam silnik...:rolleyes:
Edit
Jezeli to ten sam silnik M60 to co moze nie pasować?
No wlasnie nie wiem co.. jutro juz silnik bede mial to sie niedlugo okaze ;)
Ostatnio przeglądając zakłady zajmujące się elektroniką samochodową trafiłem na taki:
http://www.bmwlodz.pl/bmwelektronika.html
Spójrzcie, czym się m.in. zajmują: * uruchamianie silników po tzw. swapach (np. M60, M62, M52, M54 w E30 itp.)
Więc coś w tym musi być.
PS. A skoro już jesteś zmuszony do wymiany motoru to nie lepiej ściągnąć z jakiegoś angola z niższym przebiegiem?
Jedyne co może nie pasować to sterownik silnika. W nim jest immo - ews.
Ale to nie problem. Na kompie oryginalnym auto powinno normalnie palić i w miarę normalnie jeździć. Można go wymienić w każdej chwili więc to nie problem. Ja też się zajmuję uruchamianiem silników po swapach i jedyna rzecz co może robić problemy to właśnie komp. Da się dostać do m60 komp bez immo. Musi być on koniecznie z 94 roku.
Silnik kupiłem kompletny z całym osprzętem i komputerem..
Więc chyba da rade bez wiekszych problemów?
Z anglika podobno z rozrusznikiem jest problem? jest z drugiej strony? gdzieś ktoś tak pisał...
mój będzie miał 190tys przebiegu.
koszt to 4200zł za kompletny silnik i skrzynie automatyczna plus pare gratów.. (z rozbitka)
Z kompem właśnie może być problem. Musiał byś mieć do niego ews. No chyba że dasz to komuś do zgrania w jedną całość. Możesz zostać na starym kompie do czasu kiedy nie zdobędziesz nowego.
I ze skrzynią sobie montujesz, czy masz na sprzedaż? Jeśli 5hp30 z takim przebiegiem to byłbym zainteresowany.