scorpion kup 5.4 v12 ma kopa :)
Wersja do druku
scorpion kup 5.4 v12 ma kopa :)
@BOSS - dzięki za konkretne informacje, właśnie takich potrzebuję jak najwięcej :cool:
@7ka - mam pomiary nawet dość dokładne - 18-19 i nie chciało być mniej :( I to było BEZ stania w tych najgorszych korkach typu 17:30 - raczej jazda przy mniejszym natężeniu, w weekendy, itp. - chociaż często na krótkie odcinki.
Nie wiem, może mały tune-up silnika (nowe świece, przewody, palec, kopułka) polepszyłby trochę sprawę, może też opony minimalnie dorzuciły - ale i tak nie sądzę żebym jeżdżąc codziennie do pracy zamknął się w 20l w warunkach warszawskich. :?
740d jest dla mnie o tyle fajniejszy od 730d - że po pierwsze właśnie V8 (taki mój konik ;)), a po drugie - dużo łatwiej o dobrze wypasione 740d.
Spalanie ≤ 16l/100km - o jakim BOSS pisze - jest dla mnie akceptowalne. Natomiast obawiam się serwisu/potencjalnych awarii. Z drugiej strony kilka osób od nas użytkuje i jeszcze nie wymieniali turbin/wtrysków... :)
Jedną z alternatywnych opcji jest Lex LS400 UCF20 II (po liftingu - '98-'99) - ponoć pali to jak ten 740d i ponoć jest niemalże bezobsługowe.
wiesz..opony...mi znaczaco mniej po miescie nie pali od 20" ale za to w trasce jest sporo...
co do Lexa to auta bezobslugowe .. ale ja nigdy nie jezdzile ..opinie mowia ze to super auto..
co do spalania...kolezka ostatnio kupil S 350 w 221 i mowil ze palic to bedzie 14... niedawno gadalem wiec tam sprawa od 16 sie zaczyna..
sadze ze i moje 7er po wawie paliloby a ze 12l no ale coz korki maja to do siebie ze traci sie sporo czasu i kasy..
nawet 728i spaliloby ci podobnie wiec liczyc trzeba ze auto tej klasy mniej wiecej 16-18 palic bedzie :(
no chyba ze dieselek R6 24V ;)
Mi spalanie w mieście nie przekracza 13-14, fakt że jak korki na maxa to i tak sie wystoji więcej, ale ogólnie pali w mieście o ok 5l mniej od 740i i w trasie ok 3-6 w zalezności od jazdy... Trudno przekroczyć 10 w trasie i trudno zejść poniżej 7 natomiast w benzynie trasa 13-14 max i min 10-11. Co do tak zwanego utrzymania to narazie wyszlo taniej, bo w benzyniaku musiałem wymieniac świece a tutaj nie :) Co do awarji turbo to niestety jeden z forumowiczów juz to robił :(
Jeżeli mam ori przebieg - starałem sie sprawdzić (z pamieci wew kompa czy jakoś ta- z klicza)ale jak ktoś dobrze zrobił to i tak wiadomo że sie nie dojdzie - to myśle że jak nasze PL paliwo czegoś nie popsuje to jeszcze nachulam kilometrów...
no ale korki w wawie sa chyba wieksze niz u ciebie...
ile ci palila 740i Aldik
No właśnie Aldik - dla porównania, ile paliła 740i po Katowicach?
Piszesz że ok. 5l więcej niż 740d - czyli całkiem podobnie jak moja?
Dokładnie - dlatego to napisałem. Spalała w granicach 17-20 w ciągu dnia blizej 20 :) Dziwna rzecz sie stala bo tydzien przed sprzedażą, jak już miałem diesla i jeździłem jeszcze benzyniakiem załatwić sprawy celne to wyszło mi coś 15 ale i tak nikt mi nie chce wierzyć i sam mam z tym problem do dzisiaj hehe :)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Ogólnie mysle że co Ci tu nie napiszemy to i tak kupisz 740d - wydaje mi sie z punktu psychologicznego , ze chcesz abyśmy Ci powiedzieli TAK KUP DIESLA :)
Najwyżej jak Ci nie będzie pasowac to sprzedaż... ja mam o tyle łatwiej że w ciągu ostatnich paru lat często zmieniamy auta, no i z tym będzie tak samo, chociaż tata juz coś zagadywał ze może by inne, ale ja uświadamiam go że następne jak juz to będzie E65 i że dopiero na wiosne bo jeszcze za drogie, a na kolejne E38 juz mi sie nie opłaca przesiadać, bo nie miałbym już lepszego do kupienia... Jemu sie E65 nie podobała wogóle a teraz juz nawet, wiec do wiosny juz będzie chcial :)
Hehe, nie - może to tak wygląda - ale naprawdę nie szukam na siłę argumentów na TAK dla 740d... :) Raczej - staram się zebrać jak najwięcej informacji żeby sobie to jakoś w na zimno przemyśleć ;).
No i wiadomo że na forum BMW serii 7 raczej nie szukam info o Lincolnie Mark VIII (chociaż - czasem można się zdziwić :hah:).
Mówiłem tak jak Ty a i tak wiedziałem że chce 740d i je kupiłem :)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000