Chciałbym zmienić panel ogrzewania na po lift bo jest dużo ładniejszy, czy wystarczy kupić i wymienić bez zmiany wtyczek i kodowania, czy trzeba go zakodować?
Wersja do druku
Chciałbym zmienić panel ogrzewania na po lift bo jest dużo ładniejszy, czy wystarczy kupić i wymienić bez zmiany wtyczek i kodowania, czy trzeba go zakodować?
Kolego, nie trzeba kodować, ale zwróć uwagę na dwie rzeczy:
1. jeśli masz na wyposażeniu roletę tylnej szyby, to musisz kupić taki panel klimy, który ją obsługuje (najlepiej sprawdź po numerze),
2. sprawdź, jak u Ciebie sterowany jest czujnik AUC (jedne są sterowane z panela klimy, inne z CAS)
Musisz wymienić nie tylko panel, ale i panel przycisku START/STOP i panel zmieniarki, bo przedliftowe do poliftowych nie pasują do siebie na łączeniach.
Pzdr
Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego tylna roleta z panelem klimatyzacji. Widzę będzie ciężki temat dostać sam panel cd po lifcie bo na allegro nie ma.
Pzdr[/QUOTE]
ciężki temat moim zdaniem co do wymiany
A no ma. Zerknij do WDS i zobaczysz, że panel klimy jest połączony z tylną roletą. Sam to przerabiałem. Najpierw kupiłem jeden panel. Kiedy przestała działać roleta, to nie skojarzyłem z wymianą panelu klimy i ktoś mi podpowiedział, żeby sprawdzić, czy panel obsługuje roletę. Wtedy zerknąłem do WDS'a i zobaczyłem, że faktycznie. Kupiłem kolejny panel, tym razem właściwy i ... bingo !
Nie bardzo ciężki, jak się w to wgryziesz, to zobaczysz, że pewne rozwiązania w naszych autach mają sens.
Ja już wiele tematów ogarnąłem w swojej BMW i większość wydaje się tylko skomplikowana.
Masz rację z tą roletą poszukałem i znalazłem że są faktycznie dwa panele w którym jedna obsługuje roletę. Listwy zamówione i będę próbował wymienić:)
Ja dzisiaj widziałem piękne E65 polift SL z tyłu w Krakowie , a z przody był przedlift..... śmiesznie to wygladało na maxa
Mam taką u siebie na mieście... Niby już się zalicza na wersję poliftową ;)
Sam środek to też szału nie zrobi...