A napinacz łańcucha ?
Wersja do druku
A napinacz łańcucha ?
Witam
Posiadam BMW e65 745i z 2004 z 235 tyś przebiegu.
Mam taki sam problem ze stukaniem jak autor tego wątku tylko u mnie to się objawiło w tym tygodniu po wymianie oleju , na początku myślałem że to alternator ale po zdjęciu paska nic nie ucichło - zauważyłem że rano przez jakieś 2-3 minuty jest cicho a później słychać te denerwujące stukanie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być nie chce pruć połowy silnika :mad:
Sebek sory ze tak pozno pisze ,ale powiem ci szczerze ze to nie lancuch.znow jest to samo stuka tak samo, powiedzieli mi ze niby lancuch,ale poprostu cos pogrzebali i nie zrobili:( eh ale mam teraz gorszy temat..Padla uszczelka pod glowica, nie daj boze glowice. Do wymiany popychacz ,wiec pewnie wszytkie wymienie (/stawiaja ze to popychacz )Jakas cewka tez poleci bo jesl blad, wszytkie uszczelki odmy itd wiec mam koszta . Teraz mam powaznego mechanika ktory wie co i jak i na pewno dam znac co tak puka. Kolego to nie alternator, moze masz to co, trzeba bedzie otworzyc.
Jak Twój mechanik nie da rady to daj do Kordelasińskiego on zna temat e65/66.
Moja właśnie tam stoi z problemem który wcześniej opisywałem : http://7er.pl/showthread.php/26661-ustawienia-vanosa . Zobaczymy co z tego wyjdzie:Cry:
Wszystko jest do zrobienia tylko w takich przypadkach najgorsze jest to że już trzeba coś po kimś poprawiać a do końca nie wiadomo co poprzednik tak naprawdę na grzebał...
No ewentualnie poprawią po sobie bo już z tym byłem u nich i parę dni było OK, ale wróciło to zgrzytanie przy niskich obrotach. Ale pocieszające jest ich pozytywne podejście, a nie rozkładanie rąk, no i widzę że mają dojście do dobrych używanych części. Zobaczymy jak będzie po wszystkim. Bo oprócz silnika zleciłem ogarnięcie zawieszenia. Jak będzie po wszystkim to opiszę co i jak.:D
No to faktycznie jak wróciło to muszą szukać, czasem jest tak że w aucie oprócz tego co się robi jest uszkodzone coś innego i naprawa jednego wpływa negatywnie na drugie może u Ciebie jest podobnie.. Wielu z nas robiło tam uszczelniacze i z tego co wiem nigdy nie było z tym kłopotu ani nic po drodze nie wyszło..
Ja już auto oddałem do mechanika i po rozebraniu okazuje się że łańcuch w idealnym stanie napinacze również więc podjęliśmy decyzję o wymianie wszystkich 16 popychaczy zaworowych od strony kierowcy. :icon_mad:
Części zamówione, mam nadzieje że po tym zabiegu auto wróci do stanu sprzed stukania.
Dam znać jak poszło po wymianie.
Słuszałem stukanie popychaczy w wielu autach ale to mi wygląda jakby któryś popychacz ożył i walił młotkiem o silnik bo chce iść sie wysikac i na piwo....