Z tymi filmami pod USB to był by i tak zbytek łaski :) będę bardzo szczęśliwy jeśli tylko telewizja będzie dobrze odbierała na postoju i podczas jazdy. Zalezy mi na modzie na sukces w aucie haha:) żart. Czyli reasumując, lepiej zakupić ten droższy?
Wersja do druku
Z tymi filmami pod USB to był by i tak zbytek łaski :) będę bardzo szczęśliwy jeśli tylko telewizja będzie dobrze odbierała na postoju i podczas jazdy. Zalezy mi na modzie na sukces w aucie haha:) żart. Czyli reasumując, lepiej zakupić ten droższy?
to już indywidualna kwestia, niewątpliwa zaleta to mniej rzeźbienia i pasuje jak ulał w miejsce modułu GPS obok zmieniarki CD, (szczególnie jak miałeś MK2, zmieniłeś na MK3,4 i moduł nie jest potrzebny) poza tym ponoć anteny są bardzo dobre i dobrze odbiera obraz.
Bardzo dobrym wyjściem było by wpięcie się zamiast tych dodatkowych anten w anteny fabryczne samochodu (tam jest wzmacniacz) ale jakoś nigdy nie znalazłem jak to zrobić, chociaż dużo osób o tym mówi
ja jak będę kupował to kupie ten dedykowany do samochodu,
Ja też się zdecyduje na ten dedykowany do samochodu. Przeraża mnie tylko grzebanie w kablach i podlączanie tego :)
oryginalny wzmacniacz antenowy podłącza się dokładnie tak jak antenę siatkową ze zintegrowanych wzmacniaczem.
czyli mamy w aucie dochodzący kabel antenowy do starego tunera tv analogowego, ucinamy wtyk (bo wtyczka jest całkiem z innej bajki ta oryginalna) i zakładamy separator zasilania. Podłączamy do separatora zasilanie 12V i wzmacniacz pracuje. I już.
dla niekumatych taki separator zapewnia zasilanie wzmacniaczowi, jednocześnie gwarantując ze napięcie zasilające nie "wpada" do odbiornika (czyli u nas do tunera dvb-t)
separator może być dowolny, choćby ze starej siatkówki, tylko zamiast zasilacza z 230V>12V ucinamy kabel i podłączamy pod 12V z auta.
Załącznik 7368
Załącznik 7369
oczywiście nie pod stałe 12V , tylko pod sterowane , np. po zapłonie , najlepiej po starcie radia...
anteny w mojej e38 są dwie. Nie widzę różnicy w działaniu jak zmieniam anteny. Odbiór z lokalnego transpondera dvb-t jest poprawny o ile nie wjadę w kotlinę i pare miejsc w moim mieście gdzie wiem że mam problem z sygnałem.
Ogólnie to dvb-t jest (dla mnie) niepotrzebnym dodatkwim, fajny bajer i tyle. o wiele bardziej użuywane jest odtwarzanie filmów - tu nie jesteś na łasce sygnału i trasy, a dzieciakom zawsze bajeczka się podoba... inna sprawa że teraz mają tablet i same oglądają co tam chcą... ale to taka dygresja - skupmy się na antenie - a ta w zdrowej e38 jest bardzo dobra i szkoda jej nie wykorzystać, zwłaszcza że ciężko ukryć dodatkową antenę... a wozić coś wiszące w tylnej szybie... mi się nie podoba.
pacraf, ja i tak już jestem spocony na sama myśl lutowanie 5 kabelków :D a Ty tutaj o jakimś separatorze, antenie siatkowej ze zintegrowanym wzmacniaczem..hehe :) nie no na pewno idealnym rozwiązaniem było by podłączenie pod oryginalną antene tak jak mówisz. Ale to już nie na moje nerwy chyba :D
o ile wiem (a o elektryce mało wiem) to wzmacniacze antenowe oryginalne są chyba 2 w prawym i lewym słupku C. Teraz tylko wiedzieć który to przewód od anteny TV analogowej, wyciągnąć go, uciąć wtyczkę i poprzez separator podłączyć z kablem z anteny od dvbt i wetknąć z powrotem we wzmacniacz.
Tak to rozumuje.
koledzy. oczywiście rozumiem że nie dla każego lutowanie. do niczego nie namawiam, ale to akurat aż się prosi aby wykorzystać - przynajmniej spróbować.
slupki zostawiacie w spokoju, interesuje nas tylko jeden z dwóch kabli antenowych jakie dochodzą do tunera TV (tego oryginalnego). odpinacie oba, ale wybieracie na zabieg jeden. obojętnie który (wg mnie)
pozdnać je łatwo - jedyne chyba koncentryczne kable (nie w wiązce niebieskiej i nie w białej)
na tym foto to te dwa złącza z prawej
Załącznik 7370
wypinamy, ucinamy końcówkę i w tym momencie traktujemy jakbyśmy mieli w ręku koniec kabla z anteny siatkowej takiej dachowej, co ma "płytkę wzmacniającą" w sobie. U nas ta płytka siedzi w słupku, jak tam ktoś wspomniał i potrzebuje do działania zasilania. no i do tego wstrzykiwania zasilania jest ta "końcówka", która potrafi "podać" zasilanie , a jednocześnie tym samym kablem leci sygnał obrazu. ważne że dopóki nie podamy 12V w ten kabel za pomocą takiego separatora, ta antena nie będzie działać.
montujemy to tak:
Załącznik 7371
tyle że koncentryk w bagażniku jest o połowę cieńszy, ale zasada taka sama. no i na kabel czarny podajemy -/+ 12 V .
tu pewnie ważne aby się nie pomylić. przewód z czerownym paskiem to plus.
no jak to zasilimy to ma działać ;) - chyba że płomienie pojawią się w kabinie - to niechybna oznaka pomylonych kabli zasilania.
Ale na to, to nie wpadłem, :)
dzięki :)
w sumie z takiego dedykowanego car dvbt wychodzą dwa kable antenowe więc można wykorzystać dwa wzmacniacze :)
tak oczywiście, jesli ma dwa , to ma funkcję wyboru lepszego sygnału jak sądzę.
jak zakupisz tego car dvbt - to warto popatrzeć do dokumentacji czy nie ma wbudowanego separatora. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było, często tunery dvb-t ale "stancjonarne" do zwykłych TV mają już to w środku. - czyli wtedy tylko podpinasz ucięty kabel do tunera, on sam już zasili wzmaka w anetenie.
fajnie by było znaleźć takie gniazda by przylutować do anteny i połączyć z wtykiem od ori kabla. Na pewno da się gdzieś kupić, więc nie trzeba by nic ciąć.
Szkoda że te tunery dvbt to no name, a jak jest jakieś firmy znanej ale chińskiej to już 2x tyle kosztuje.
Dzięki za całe info.