Żle skumałem myślałem że można kodwać e65 zdalnie , w innym wątku wyszło że przez TeamViwera
Wersja do druku
Żle skumałem myślałem że można kodwać e65 zdalnie , w innym wątku wyszło że przez TeamViwera
Można. Jak masz dostęp do neta przez WiFi, zainstalowany TeamViewer, program do kodowania i kabel, to zdalnie ktoś Ci może kodować. Mnie tak robi kolega.
Ja mam inpę jakąś z neta ogólnie łączy się z e66 bez problemu czy to wystarczy??? Wszystko co potrzebne jest już w inpie??
To wszystko prawda. Jednak diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Wgranie poliftowej wersji oprogramowania monitora do przedliftu problemem większym nie jest.Niestety,w wielu przypadkach po takim zabiegu pojawiają się jakieś mankamenty. To możne być na przykład brak lub nieaktywne niektóre zakładki w menu nawigacji. Przyczyną tego jest nie w 100% kompatybilny hardware monitora z dopiero co wgranym softem. Na pojęcie "hardware" składa się nie tylko konfiguracja elementów dyskretnych na płycie monitora lecz także nierozerwalnie związane z tym dodatkowe oprogramowanie (FSV,OSV,MCV) zaimplementowane do urządzenia na stałe już w fabryce. Jeśli którykolwiek z tych elementów nie będzie w pełni zgodny z poliftową wersją softu to wówczas pojawią się mniejsze lub większe problemy.
A jeśli nie mam zmieniarki , czy wystarczy zmienić Ask i monitor na poliftowy by smigało mp3 ?
Nie, bo mp3 działa tylko ze zmieniarki.
Dobra przestudiowałem temat:
podsumowując
Auto z pogranicza 2002/2003 czyli z pierwszą elektroniką: Stary wyświetlacz, Idrive bez przycisków i navi CD, zmieniarka stara CD
Aby mieć aux i zmieniarkę z MP3 muszę kupić:
Monitor na 2005r+ (numer części mógłby ktoś podać?)
I drive z 3 przyciskami na 2005r+ (czy może być to po lifcie 2003?)
czytnik navi 2005r+ czyli ? jaki to numer części? po czym poznam ten 03?
zmieniarkę CD 2005r+, też po czym ją poznam? numer części?
nie chcę kupić złych części i potem kombinować
z góry dzięki za pomoc :)
pozdrawiam!
Kolego, numery masz np. tutaj: http://www.realoem.com/bmw/
Jaro, jak znaleźć numery to wiem, chodziło mi raczej od info od osób które już to robiły
ale np zmieniarek są dwa:
65 12 9 131 854
65 12 9 143 440
wszystkie po 2005r odtwarzają mp3?
wyświetlacz: 65 82 6 960 096
czytnik navi są 3 numery...
65 90 9 124 463
65 90 9 145 113
65 90 9 195 223
kontrolerów I-drive też są dwa
65 82 6 958 364
65 82 6 980 057
czy wszystkie części spod tych numerów będą ok?
Wystarczy podłączyć (plug & play) i zakodować?
cholera... Pokrętło od I-Driv`u nie będzie pasowało P&P? widzę że jest inne i bym musiał szukać też drewna :( a do 760, gdzie ja znajdę :(