Uszczelkę wymieniłem na nową koszt ok.90zł w serwisie. Olej wcześniej był zalewany w Niemczech 0W30 full syntetyk więc dlatego taka decyzja
Wersja do druku
Uszczelkę wymieniłem na nową koszt ok.90zł w serwisie. Olej wcześniej był zalewany w Niemczech 0W30 full syntetyk więc dlatego taka decyzja
to ładnie :) czy ktos mi pomoze w zwiazku z zapytaniem??
Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Ja sporo na ten temat gadałem z Krzywym i po jego zapewnieniach też przeszedłem na pełny syntetyk silnik jest cichszy ( szklanki ) w sumie to dopiero ok 1000 km od wymiany ale narazie jest OK Przy okazjii dzięki [shadow=yellow:bd302635b0]Krzywy[/shadow:bd302635b0] ;)
przeszedlem na full syntetyk przy 175000km a teraz mam 348000km.
Uszczelke nalezy wymiec pod miska, byla zmiana uszczelki w czasie produkcji!!!
No właśnie? :D o co kaman z ta uszczelka??
chcialbym pociagnac watek wymiany roznych gatunkow olejów czy zasmiece forum jezeli zaloze taki temat?? Jets o czym dyskutować...
greg, może twój silnik był "czyściutki" wzglednie bez tych osadow różnych, albo moze nagary to jakiś mit ktory niepotrzebnie powielam...?
czarek - czy za zgodą krzywego udostępniłbyś treści tych wszystkich PW ???
też przeszedłem na syntetyk z półsyntetyku, wlałem castrol edge sport 0w40 i wszystko jak najbardziej jest w porządku, potem zrobiłem odmę i uszczelki zaworowych. nie bierze oleju wszystko ok.
Panowie głupie pytanie... ale przy montażu dajecie jeszcze sylikon na tą uszczelkę miski olejowej?? Czy sama uszczelka
Najlepiej jak w przypadku filtra oleju, świeży olej na uszczelkę.
Najlepiej umyć i odtłuścić miejsca styku powierzchni z uszczelką - benzyna ekstrakcyjna. W moim przypadku ( po kotroli pompy oleju) uszczelkę potraktowałem obustronnie wąskim paskiem silikonu - na pewno nie zaszkodzi.Cytat:
Zamieszczone przez neon
A ja jestem zdania ze należy położyć tak jak jest. Nowa uszczelka na oczyszczone powierzchnie. Metalowa uszczelka ma gumowy kołnierz i on spełnia swoje zadanie, ale każdy robi jak uważa za stosowne :)