Ja zamawiałem w czescidobmw.pl i kosztował równe 300zł (ORI BMW) przesyłka kurierem 17zł. zawsze to taniej:) U mnie termostat działał(a przynajmniej temp były w normie) tylko czujnik padł.
Wersja do druku
ja nawet powiem że musi osiągnąć wyższą temperaturę
w teście zagarów możesz sprawdzać dokładną temperaturę
tak tylko przy ciśnieniu 2 bar tylko patrzec który wąż pęknie a może chłodnica może nagrzewnica hehehe
znawcy powiedzą ze jak węże twarde to usczelka
http://allegro.pl/bmw-e30-e32-e34-e3...965772716.html
mod edit: edytuj posty, pisanie posta pod postem jest niedozwolone
no więc morał taki korek przy 2 barach wyp.....li wode z bloku i głowicy bo przecież tam sie pierwsze zagotuje i zamiast termostatu kupi cały motor :wave:
do 2 barów. wiecej korek wywali nadmiar jesli jest sprawny. gotuje przy 120 ale to chyba widac na wskazówce . zagotuje jak odkrecisz korek i rozprężysz układ. a tak dokładniej to układ pracuje ponizej 2 barów ale widze ze szkoda czasu na ta dyskusję , od termostatu do silnika ,
Wsadziłem odpaliłem pojeździłem efekt - Węże twarde, włącznie z tym za termostatem. Wszystkie gorące ten za termostatem tylko delikatnie ciepły. Temperatura wg. testu 07 108-109 stopni. Czyli jeśli się nie mylę to termostat nie otwiera?
jak długo pojeżdziłeś to myśle że jest ok gdyby nie otwierał to po kilku minutach by zagotował a wlałeś wode czy płyn
Jeździłem jakieś 10 minut. Wydaje mi się, że się nie otworzył, węże, wszystkie był bardzo twarde, temp na test 7, 108-109 stopni, tylko nie wiem dlaczego cały czas kręci mi się wiatrak od klimy kiedy jest wszelki nawiew wyłączony, kiedyś ktoś ponoć za zablokował i kręci się cały czas, czy coś takiego jest możliwe? Ale co z tym termostatem? W układzie była woda z delikatną ilością płynu bo gdzieś miałem taką miksturę na dolewkę ale to 20% płyn 80 woda.