znaczna powierzchnia czynna membramy jest prawie 2razy większa
Wersja do druku
witajcie.
Moim zdaniem warto spróbować z dołożeniem na próbę samego suba zasilanego osobnym wzmacniaczem np 4 kanałowym z czego tylko dwa zmostkowane kanały ogarniały by suba odpowiednio ustawione filtry no a pozostałe dwa kanały podłączone pod głosniki z przodu po prostu dobrej klasy 13 w oryginalne miejsca. Podłączenie przednich głsników poprzez odciecie wiązki z ori wzm i podłaczenie do wzm 4 kanałowego.
Taki mam plan, gdzie u mnie subwooferem bedzie półka dsp z prawdopodobnie elipsami.
pozdro
A ja korzystajac z tematu zapytam tak, jako ze i tak bede kupowal drzwi to kupilem tez maty wygluszajace, no i przed montazem nowych drzwi wyglusze je i zaloze glosnik 16 ale ja to zrobic?
normalnie zeby gral w cale drzwi a je wygluszyc od srodka, i od obu stron tej srodkowej blachY??
co myslicie o takim zestawie? http://allegro.pl/zestaw-morel-tempo...710970086.html
ew jakies inne w tych pieniadzach??
skrzynie ktora mam w bagaju i tak bede zasilal oddzielnym monoblokiem
http://stal-car.pl/allegro_zdjecia/a...fb31f58d6d.JPG
Tylne głośniki w półce mi pierdzą i chcę je wymienić , mogę je nabyć z wersji 4,4 a mam 5,4 iL...będą pasować?
ja mam wygłuszone dzwi , i w dzwiach przód i tył głosniki 16cm , tylną półkę dsp przerobioną na 4 głosniki 16cm i w bagazniku zabudowane 2 x 30cm infinity . gra zadowalająco , podstawa to wygłuszone drzwi i ten dzwiek przy zamykaniu... :RpS_biggrin:
Może ktoś podać dokładną średnicę głośników w tylnej półce z dsp? I jaka jest ich moc? Muszę wymienić u siebie, ale nie chce nic przerabiać.
Ja u siebie nie mam DSP, ale zalozylem na przod głosniki 16 - JBL plus do tego wzmacniacz Alpine. Gra zadowalająco poprawił się bass nie ma łupania jak z tuba jest poprostu ładnej jakości dźwięk z w miare głębokim basem. Bez wzmaka nawet na tych JBLach nie było większej różnicy pozatym, że dźwięk był czystszyl. Mam jeszcze takie wrażenie, że po jakimś czasie te JBLe zaczeły grać lepiej tak jakby sie bardziej rozgrały :D
@Bartek jakie Jbl montowales ?? przejsciowke uzywales aby zamontowac 16'' nagral bys moze filmik krotki jak to gra ??