a i jazda powyżej 100km/h daje rade 140km/h po płytach leciałem (trasa Tczew Malbork) ale po bruku w tczewie 30km/h szybciej się nie dało
Wersja do druku
a i jazda powyżej 100km/h daje rade 140km/h po płytach leciałem (trasa Tczew Malbork) ale po bruku w tczewie 30km/h szybciej się nie dało
Jak założysz odboje powinna się trochę podnieść,będzie leżeć na odbojach.
Kumpel mi właśnie doradzał skrócenie odbojów jak zakładałem cały nowy zestaw.Może i by niżej było ale czy one wtedy by zapewniały swoje właściwości ?
W takim razie konkretnie Panowie...
Chcąc obniżyc przód o np 40mm... od czego sprezyny, od czego amory, jakie amory jaki spring(firma i model). Co robic jak robic. Jakie koszta z waszych doswiadczeń osobistych.
Jestem laikiem w BMW wiec prosze o pomoc w jasnym temacie. Bede wiedzial czy działąc w kierunku obnizenia czy podniesienia tylu by powrocic do seryjnego wygladu auta. I tak grzebac w tym bede na dniach bo polowa zawiasu do roboty jest...
Pozdrawiam i z gory dzienks
jak zawias masz letni to musisz kupic springi -40 i odboje mozna wymienic w czasie zmiany springow po co pozniej siedziec z robota jak sie okaze ze stare nienadaja sie do uzytku
a dzuda roznica z odbojem bez odboju u mnie jest jakis niecaly centrymetr dzisiaj pomierze dokladnie ;)
Od e32 oczywiście,przecież nie od Zastawy lub Zaporożca ;)Do gleby -40 mm możesz zostawić orginalne amortyzatory,sprężyny możesz sprasować w zakładzie regenerującym resory,sprężyny lub kupić springi np.MTS lub Jamex,są ok,niedrogie i nie pękają:
http://allegro.pl/jamex-sprezyny-obn...573153210.html
Jak na razie nie narzekam na JAMEX'y :)
Mogę je polecić, niestety nie powiem jaka różnica co do serii ale aż tak bardzo twardo nie jest ;) w środku wszystko trzeszczy no ale cóż auto starsze ode mnie tak że wcale mnie to nie rusza :)
Używam je w różnych warunkach Off-road, ściganie się, lans, bans, wyrywanie blachar, wypady " rodzinne " poza miasto, rozwożenie dziadka gości i również nie narzekają :P
Nie no ogólnie spoko za nisko nie jest za wysoko też nie ładnie mi się wyrównała tylko teraz mi tył usiadł bardziej i przód muszę jeszcze bardziej obniżyć ;)
ide do auta zmierzyc co trzeba i zaraz wam powiem co i jak ;)
Dominik rodzina rozumie ale blachary :-) :-)
strona bez odboju mierzone tak jak aso mierzy to 50cm z odbojem 52 cm miska olejowa kolo 10cm nad ziemia najniższy pkt to wahacz dolny chyba 8,5cm a progi od ziemi sa 10-11cm od ziemi auto stało co prawda nierówno (pod domem krawężnik wysokość 1-2cm
PS. dobra Blacha nie jest zła byle by na raz ;p