Nie pamiętam już teraz... Ale coś w okolicy 1500-2000zł jak mnie pamięc nie myli...
Wersja do druku
Nie pamiętam już teraz... Ale coś w okolicy 1500-2000zł jak mnie pamięc nie myli...
1500-2000zł nie załamuj mnie ;|
Daj spokój doom, kosztowało ile kosztowało i mam 100% pewności że wszystko jest tak jak być powinno. Do Twojego samochodu są tańsze skrzynie i jest ich więcej (masz 740). Do mojego w Polsce ciężko dostać bo jest ich mało. Za swoją skrzynkę zapłaciłem ok. 800 zł drożej niż w Polsce, a nawet gdyby u nas kosztowała 50% ceny to i tak bym nie kupił. Tutaj jak coś idzie do rozbiórki to nadaje się tylko do huty. A zapewnienia sprzedawców to sobie można potraktować jako żart.
Teraz kolego Cichy wiele nie zrobisz. Albo będzie działać albo nie. Co Ci mechanik powie to i tak to przyjmiesz, bo nie masz o tym pojęcia bo i po co:)
Będziesz chciał rachunki to sądzę że ma całą stertę. Będziesz chciał stare części zobaczyć to pokaże Ci cały karton:) Tylko skąd będziesz wiedział że to z Twojego samochodu czy czegoś innego? Nie masz możliwości skontrolowania mechanika i sprawdzenia co tam faktycznie zrobił. Jedynie, tak jak pisałem wcześniej, sprawdzisz czy działa poprawnie. Jeżeli nie, to do poprawy aż do skutku. Cała reszta to niepotrzebne bicie piany i nic nie wskórasz. Ale mam nadzieję że będzie dobrze:)
Pozdrawiam
Mechanik naświetlił mi koszty przewidywalne za naprawe.
Regeneracja sprzęgła hydrokinetycznego to koszt rzędu 800zł
Regeneracja sterownika skrzyni to koszt bagatela 850zł
+ koszty naprawy kosza biegu wstecznego , o których dowiem się na miejscu.
Pociesze Was - mechatronika (czyli sterownik) do E65 kosztuje po rabatach 8800zł :D - trudno o urzywki bo nie chcą się łączyć z każda skrzynią :) - więc cieszcie sie co macie :) hehe. Ja w końcu doszedłem do tego, żeby przypadkiem nie kasować adaptacji (jak wielu radzi) i uczyć auto swojej jazdy, tym sposobem po "paru" km auto sie mnie nauczyło i narazie wogóle nie narzekam -a juz porawie chciałem wymienić ten sterownik na urzywke ale własnie w/w kłopoty mnie od tego wkońcu odwiodły a że skrzynia coraz lepiej zmieniała to olałem temat. Sprzęgła mi nikt nie chciał regenerować z gwarancją, jeden powiedziął że jak sie upre to zrobi ale wątpi że bedzie dobre :) Ogólnei kupiłem nówke z ZF'a za hmm 2800 czy jakos tam z wysyłką... Gwarancje miałem rok czy dwa lata juz nie pamietam, gdzieś to tam mam schowane w papierach. Tak jak pisze kolega dwa posty powyżej - trzeba by siedzieć z mechanikiem przy naprawie abymieć pewność - grunt aby naprawił tak aby było dobrze. Reszty nie dojdziesz, mozesz gdybać. Mi jedynie śmierdzi to tym że od początku u Ciebie nie była wina skrzyni tylko jakiś zewnętrznych czynników. Gość który mi robił skrzynie opowiadał jak przyjechał Rusek bo nie mógł sobie dać rady w E65 ze skrzynia, u siebie wymienili mu między innymi właśnie mechatronike - przyczyną złej pracy okazał się jakiś sterownik czu cuś od silnika - koszt 200zł. Rus zwariował :):) Miło wielu negatywnych opini na tego gościa (Palka) to często ma racje że najpierw każe doprowadzić auto do ideału zanim zabierze sie za skrzynie, bo są różne dziwne jaja często - on wymieni całą skrzynie a auto moze nadal źle chodzić bo sie okazuje ze coś innego nie było sprawne...
Auto już odebrałem:):):):) cieszę się niesamowicie
W aucie naprawili kosz biegu wstecznego, sprzęgło hydrokinetyczne zostało zregenerowane wraz ze sterownikiem skrzyni.
Oczywiście został wymieniony filtr oleju + olej i uszczelki
Koszt zabawy 3800zł
Różnica jednak jest przed i po.
Teraz po włączeniu biegu auto ruszą od razu - a przed naprawą chwile to trwało aż ruszyło.
Może to Twoje pierwsze auto z automatem czy tez pierwsze bmw i były jakieś oznaki awarji których nie czułeś - ale najważniejsze że jest juz ok - koszta hmm no są ale teraz powinno przy odpowiednim eksploatowaniu długo pojeździć :)
cichy chodzi ci o tzw pełzanie???? po odpuszczeniu hamulca auto od razu rusza tak?? wcześniej miałes inaczej???
Szczurek, tak właśnie powinno być. Puszczasz hebel i autko od razu winno jechać. Jeśli nie jedzie to sprzęgło może mieć już dosyć. W mojej byłej e46 miałem ten objaw i niestety skończyło się remontem...
Teraz po remoncie auto startuje od razu po odjęciu hamulca przed naprawą jak zapinałem D lub R trwało to chwile aż samo ruszyło...
Zastanawia mnie jeden fakt - gdzie weszło 15 litrów oleju do skrzyni ????
Miałem już kilka automatów np wspomniana e31 -850i ale to była porażka totalna...